28 . October , 2010

Betondrenge og mobilsucces får iværksætterpris

 

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; line-height: 10.9px; font: 7.5px Antenna Light} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; text-indent: 8.5px; line-height: 10.9px; font: 7.5px Antenna Light} p.p3 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; text-indent: 8.5px; line-height: 10.9px; font: 7.5px Antenna Light; min-height: 10.0px} p.p4 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; line-height: 10.9px; font: 9.0px Antenna}

 

40.000 kroner til hver og et skulderklap, der kan være med til at åbne døre og skabe nye muligheder for to studenter-iværksættervirksomheder. Det er Best of the best prisen, som Copenhagen Business School (CBS) uddelte 17. september.

”Det er da et fantastisk skulderklap at få og godt for selvtilliden. Som iværksættere har vi jo ikke medarbejderudviklingssamtaler og den slags,” fortæller en glad Mads Løntoft. Han er 22 år og driver Abeo A/S sammen med de to studiekammerater og meddirektører Alexander Wulff og Peter Hertz på 21.

Firmaet skal gøre en opfindelse fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU) til et kommercielt produkt. Professor Kristian Hertz fra DTU har opfundet Super-Light Structures, som gør det muligt at bruge meget mindre stål og beton når man bygger, og alligevel få et langt stærkere produkt end i dag.

”Professoren er Peters far, så det er der vi hørte om opfindelsen, men ellers har det ikke været nogen fordel. DTU har fået en mindre del af Abeo A/S som betaling for patentrettighederne og så har vi også fået kapitalfonden Seed Capital med,” fortæller han.

 

Direktør i fredagsbaren

Mads Løntoft er glad for at være  både virksomhedsejer og studerende på samme tid.

”Vi læser og lærer og kan så komme ud og prøve det hele af i praksis, og finde ud af hvad der virker med det samme. Og selv om vi arbejder igennem fra ni til ni hver dag, er vi ganske almindelige fyre, der godt kan hænge ud i fredagsbaren. Vi er bare ikke gået den slagne vej med et almindeligt studiejob,” fortæller Mads Løntoft.

Trods alderen er han allerede en garvet iværksætter. Som 14-årig startede han det første firma, hvor han importerede MP3-afspillere fra Kina og solgte dem til venner og skolekammerater. I 3. g startede han regnskabsfirmaet M2E op sammen med en klassekammerat og det er også blevet til et magasin for unge iværksættere.

 

Firmaer med fremtidspotentiale

”Hvis dén beton kan bare en brøkdel af hvad det lover, så er det en revolution. Og så er ”betondrengene” som vi kalder dem, det gode link til tekniske udviklere på DTU. Vækstpotentialet ligger ofte i et samarbejde mellem de tekniske eksperter og vores egne forretningsfolk og Abeo kan sagtens få en Gazellevirksomhed op at stå,” fortæller professor på CBS Mette Mønsted. Hun er del af den fire mand store jury, der var fuldstændigt enige om de to vindere.

”Jeg blev faktisk overrasket over hvor højt niveauet er blandt studentervirksomhederne. De har skullet gennem noget af et nåleøje, og have både en god forretningsplan og lave en præsentationsvideo om deres firmaer. Det andet vinderfirma Shape, som laver applikationer til bl.a. iPhones er der også så meget potentiale i. Markedet for smartphones vokser helt vildt og de fire unge i Shape er engagerede og kreative, samtidig med at de er gode til at bruge deres faglighed, fortæller Mette Mønsted.

 

Inviterede konkurrenten med

”Vi sammensatte først holder bag Shape i maj-juni måned i år. Ole og jeg kendte hinanden fra Novos talentnetværk Novo 100. Ole er lige blevet færdig som civilingeniør i elektroteknologi og har programmeret apps til mobiltelefoner lige siden det var muligt, og vi inviterede så hans værste konkurrent Philip Bruce med i firmaet, sammen med designeren Nicolas Thomsen, som lige er blevet nummer tre til VM,” fortæller Christian Risom.

Selv om firmaet er helt nyt har de fire allerede færdigudviklet den første app til iPhone, ”Expenditure”, som kan holde styr på udgifterne og bilagene for virksomhederne.

For eksempel scanner mobiltelefonen taxaregningen og sørger så for, at den kommer på kontoen for rejseomkostninger. Shape går så godt, at firmaet kan udbetale løn til de fire ejere hver måned, selv om de alle også læser eller arbejder ved siden af Shape.

”Men Best of the best-prisen betyder blandt andet, at vi nu får råd til at tage en mand ud i godt en måned, hvor han kun skal arbejde på at udvikle nye apps, der kan bringe Shape endnu videre,” fortæller en glad Christian Risom.

 

Drukner næsten i succes

Det er en betingelse for at være med i konkurrencen at mindst en af firmaejerne er CBS-studerende og begge vinderfirmaer har da også kontorpladser i CSE Lab, som er CBS’s studentervæksthus. Her kan de studerende få kontorpladser, professionel rådgivning og netværk til at udvikle deres firmaer.

”Faktisk er vi næsten ved at drukne i vores egen succes. I øjeblikket har vi 60 studentervirksomheder i CSE Lab og det kniber med at vi kan nå at rådgive dem alle,” fortæller professor Mette Mønsted.

Pengene til CBS prisen er doneret af Københavns Handelstands Klub.

 

 

Kontakt

Christina Kabel

Del indlægget

facebook icon Linkedin icon email icon

Bliv gratis medlem i dag