17 . February , 2022

Targeting Startups - In a European Context

Om projektet

EU har sat startups i spidsen for at tackle nogle af sine største udfordringer fra økonomisk vækst til jobs, klimaforandringer, sundhed og digitalisering. Det ses tydeligt på lovgivningen og på de kommende forhandlinger på området i 2022. 

For at startups kan oprettes, trives og vækste, er målrettet annoncering en væsentlig og integreret del af at nå ud til potentielle og eksisterende kunder. Begrænsning af denne mulighed vil få markant betydning for måden startups driver virksomhed på i dag og i fremtiden. Derfor var dette også et klart og relevant fokusområde for Dansk Iværksætter Forening i anden halvdel af 2021 og her i starten af 2022. Vi ønskede at sætte forståelsen af denne forretningsmodel på dagsordenen i Parlamentet. 

Hvis startups, SMV'er og NGO'er ikke skal sættes på hælene, er den kommende EU-lovgivning nødt til at være præcis og forstående for alle. En upræcis lovgivning på området vil få konsekvenser de forkerte steder.

Projektets forløb

Europa-Parlamentet drøftede i efteråret 2021 et regulært bandlysning af målrettet annoncering som en enkel og effektiv løsning til at begrænse “tech-giganternes” magt og indflydelse overfor europæiske forbrugere. Dette vil dog uden tvivl også få negativ indflydelse på startups og iværksættere. Det vil komme til at reducere effektiviteten og øge omkostningerne for at nå ud til kunderne. Derfor startede vi TargetingStartups.eu et internationalt projekt med et politisk budskab om forståelse og respekt for iværksætternes brug af målrettet annoncering. Projektet har mere end 15 bredt anerkendte organisationer bag sig og er blevet en etableret stemme i debatten om målrettet annoncering. Projektet blev rundet af med en stor virtuel debat med flere prominente navne og deltagelse fra bl.a. Lakrids By Bülow, Red Barnet, Heartcup og Upbeater samt flere medlemmer af Europa-Parlamentet. 

Vi ser positivt på det kompromis, som Christel Schaldemose (S&D) har forhandlet i mål og nu tager med i trilog forhandlingerne med Minister-rådet, Europa-Parlamentet og EU-kommisioinen. Dansk Iværksætter Forening følger disse forhandlinger og tydeliggøre vores stemme i fremtidens diskussion på området. 

Hjemmeside Se Virtuelt Event Læs Writeup

Kontakt

Johann Svane

Johann Svane

Email: johann@dkiv.dk

Del indlægget

facebook icon Linkedin icon email icon

Bliv gratis medlem i dag