25 . March , 2009

Ildsjæle har succes med eksklusivgrupper

»Effekten er så ekstremt høj. At sidde fire timer med folk, der decideret ændrer sig, det er altså ret stort.«Tina Pearson Christensen, direktør for erhvervsnetværket Ildsjæle, kan slet ikke få armene ned. Ildsjæles nye koncept, »eksklusivgrupper«, hvor en lille fast gruppe iværksættere mødes hver anden måned, giver ifølge Tina Pearson Christensen et så stort udbytte for deltagerne, at netværket nu planlægger at starte flere eksklusivgrupper end de to, der kører lige nu. »Hver gruppe er syv selvstændige i et fortroligt forum. De er så forskellige brancher, så man tror det er løgn. Og har nogen været i tvivl om, at man kan bruge hinanden på tværs, så er den tvivl stendød,« siger hun. »Gruppen giver det spark man mangler, den chef man mangler i hverdagen, og som lige hiver en ud af suppedasen og hænger en til tørre. Alle mangler nogle gange en chef til at åbne en dør, man ikke anede eksisterede. Tit siger folk, det har jeg ikke tænkt over, det skal jeg da lige have undersøgt. For eksempel hvis personen havde brugt meget energi på at arbejde med noget, hvor der måske var en direkte vej, som personen ikke havde set. Nogle mødes også bagefter, hvis de kan hjælpe hinanden. Nogle gange får du ikke gjort noget, fordi du ikke ved, hvem du skal have til at gøre det.« Forpligtelser over for de andre Ejendomsmægler Poul Stubkjær er deltager i en af eksklusivgrupperne, og er meget begejstret. »Der ligger en forpligtigelse i, at man har sagt at man vil gøre noget over for andre. Over for en gruppe, man møder igen, der ved, hvad man har siddet og sagt. Så der bliver et positivt gruppepres omkring det,« siger han. Selv har han fået sat skub i noget PR, og er kommet i gang med at skrive en markedføringsplan. Den form for sparring mener han ikke man får ved større netværkssammenkomster. »Du kan godt tale med andre, men hvis det ikke er sat ind i en ramme, så bliver det hurtigt til »hvordan går det, nåh fint«. Her har vi en ramme, hvor vi ikke behøver at være gode venner. Vi er der for at udvikle hinanden og hinandens virksomheder og vi har tilladelse til at være hårde ved hinanden,« siger han. »Jeg kan se, at det givtige bliver at vi er en lille fortættet gruppe, som hurtigt kan komme længere og dybere omkring.«

Vigtigt at åbne op Netop dybden i sparringen er en hovedårsagerne til, at det er værdifuldt for deltagerne. »Ved et af møderne var der flere der bragte ting op, som de ikke havde talt med andre om før. Og det er voldsomme beslutninger, som de sætter sig som mål at få på plads inden for to måneder,« siger hun. »De bliver drevet frem fra møde til møde. De kan godt komme tilbage og sige, at de har ombestemt sig, men så skal de argumentere for det. Folk er meget fremme i skoene, og siger gerne, hvis de ikke forstår hvad for et produkt de andre har gang i.« Melder man sig først ind i en af eksklusivgrupperne, er der ikke mulighed for at gemme sig. »Vi begynder først at få noget ud af det, når man åbner op. Alt kan siges,« siger Tina Pearson Christensen. »Man skal have lyst til at flytte sig, ikke armene over kors. Men det er ikke svært, for det går rundt om bordet, og alle siger noget og sparrer ind, og jeg er selv ordstyrer og holder øje med tiden,« siger hun. »Jeg har en hård rolle og jeg siger f.eks. til folk, at nu har du snakket nok, hvornår har du tænkt dig at handle. Det kan være voldsomt, når man siger til folk at man ikke kan se problemet – at folk har gjort noget til et problem, som ikke er et problem. Så bliver folk lidt stille et stykke tid, og tænker lidt over det, og så kommer de til bage igen.« Grupperne fortsætter med at mødes så længe de har lyst. »Der kommer en naturlig mætning på, når man kender hinanden godt. Jeg tror, de varer et år, og så mixer vi hvis de vil fortsætte, og så får de fornyet energi,« siger Tina Pearson Christensen. Læs mere på www.ildsjaele.dk

Kontakt

Jesper H. Andersen

Del indlægget

facebook icon Linkedin icon email icon

Bliv gratis medlem i dag