Fremtidens rengøring er grøn

22 . August , 2022

“Fremtidens rengøring er grøn” fortæller ny dansk iværksættervirksomhed

Rengøringsmidler har længe været en af de store syndere, både når det kommer til miljøet og indeklimaet. Det har to unge iværksættere sat sig for at lave om på med deres nye rengøringsfirma, der hjælper virksomheder med at reducere deres CO2-udslip.

“Fremtidens rengøring er grøn”, udtaler de to unge iværksættere Oscar Jerichau (26) og Joakim Rostock-Jensen (26), der står bag rengøringsvirksomheden Hermans Danmark fra januar 2021.

En rengøringsvirksomhed synes måske som et besynderligt valg for to unge iværksættere, men for stifter Oscar Jerichau var der ingen tvivl om, at det var et rengøringsfirma, han skulle starte.

Idéen bag Hermans opstod i 2020, da Oscar Jerichaus jobsituation pludseligt ændrede sig, ligesom mange andres under COVID-19 pandemien.

“Jeg arbejdede i et reklamebureau og stod pludselig uden job. Jeg vidste her, at jeg skulle være selvstændig”, fortæller Oscar Jerichau og fortsætter: “Det fik mig til at tænke, ‘I en af verdens største kriser med nedlukning, nedskæringer og virksomheder der går konkurs, er der stadig et par brancher, som øgede deres vækst. Herunder rengøring'".

På dette tidspunkt var Oscar Jerichau stadig studerende, og benyttede muligheden for at undersøge markedet: “Jeg skrev min bachelor om rengøringsbranchen og udviklede en bred markedsanalyse. Jeg opdagede optimeringsmuligheder i stort set alle dele i værdikæden, og det gav mig blod på tanden til at fortsætte”.

I dag har Hermans Danmark mere end 50 mellemstore virksomheder som kunder. På et år er de også gået fra 0 til 50 medarbejdere og har lavet 1 mio. kr. i overskud det første år. “Vi regner med at omsætte for 10 mio i år og 25 mio næste år i 2023”, fortæller Oscar Jerichau.

Bæredygtighed i fokus

Da Oscar Jerichau og Joakim Rostock-Jensen i januar 2021 stiftede Hermans Danmark, var der ingen tvivl om, at virksomheden skulle have et skærpet fokus på miljøvenlighed.

“Næsten alt ved branchen var støvet og kunne gøres smartere”, fortæller Oscar Jerichau, “Alt blev vendt på hovedet – og vi skabte en moderne rengøringsvirksomhed, som tager ansvar for mennesker og for miljøet”.

Derfor bliver miljøvenlighed tænkt ind i alle Hermans Danmarks interne såvel som ekterne tiltag.

Udover erhvervsrengøring arbejder Hermans Danmark også med facility management, hvor de blandt andet hjælper andre virksomheder med at samle alle deres forbrugsvarer ét sted, så de nemt og hurtigt kan være sikre på, at de bruger de mest miljøvenlige produkter.

“Vi varetager alt ekstern service, så vores kunder kan fokusere på deres kerneforretning, og samtidig være sikre på, at alle deres forbrugsvarer er blevet verificeret af os”, fortæller Joakim Rostock-Jensen, “Det kan for eksempel være toiletpapir produceret på gamle mælkekartoner, eller genopfyldelig håndsæbe med 0% plastik, som er produceret på restprodukter fra træer eller citrus”.

Sparer i gennemsnit vores kunder for 65% CO2 i deres Facility Management-afdeling

Hermans Danmarks fokus på miljøvenlighed og bæredygtige produkter stammer fra en følelse af, at man skal gøre en forskel dér, hvor man kan.

“Vi tror på, at vi skal gøre hvad vi kan, når vi kan. Kan vi hjælpe med reducere klimaaftrykket hos en af vores kunder, så gør vi det”, fortæller Oscar Jerichau, “Vi mener at man skal gøre, hvad man er i stand til. I nogle tilfælde kan det være kæmpe ting, andre gange kan det være små ting. Så længe vi går på arbejde og føler, at vi har gjort hvad vi kunne, er vi tilfredse”

Deres rengørings- og facility management services har allerede hjulpet flere virksomheder i gang med den grønne omstilling blandt andet ved at lette deres samlede CO2-aftryk.

“Vi sparer i gennemsnit vores kunder for 65% mindre CO2-udledning i deres Facility Management-afdeling”, fortæller Oscar Jerichau, “Vi gør det nemt for vores kunder at bidrage til den grønne omstilling, uden at det koster ekstra. Hverken i form af medarbejdere eller økonomi”.

Derfor er Hermans Danmarks målgruppe også mellemstore virksomheder, som går op i grøn omstilling og socialt ansvar.

“Vi vil hellere have færre kunder, som deler de samme værdier som os, end mange kunder, som ikke gør”, fortæller Oscar Jerichau.

Billeder af Hermans Danmark

Kontakt

Alex Randrup

Alex Randrup

Del indlægget

facebook icon Linkedin icon email icon

Bliv gratis medlem i dag