11 . February , 2022

Ramme-virksomhed vil være bæredygtig og planter skov i bedsteforældres baghave

28-årige Jonas Bach Andersen har grundlagt Framing People, der skal gøre op med de dyre priser, besværlige forsyningskæder og modviljen til at tænke bæredygtig i ramme-industrien. Det skal gøres fra en fabrik i Skive med hjælp fra Vækstfonden.

Succesvirksomheder er guld værd for landdistrikterne

For seks år siden genoptog Jonas sin passion for håndværket og åbnede en butik på Nørrebro, der solgte rammer til billeder. Her var der ikke gjort de store tanker om egen produktion, bæredygtighed eller at udfordre status quo. Men i løbet af de seneste år er der sket meget. Jonas vil ikke bare drive en virksomhed, han vil gøre noget godt for både miljøet og lokalsamfundet. Med Vækstfonden i ryggen kunne Jonas og resten af Framing People åbne egen rammefabrik på 300 kvadratmeter i Skive:

“Vi gik et skridt tilbage for at etablere produktionen og sammensætningen af det rigtige team, så vi bygger et stærkt fundament med mere kontrol over supply chain og produktionskapacitet. Vi kan allerede se, at vores produktionspriser er faldet markant, så vi får de helt rigtige forudsætninger for at levere hurtigere til den rigtige pris, men også i den rigtige kvalitet” fortæller Jonas Bach Andersen.

Og som Jonas selv er inde på, så har det været en beslutning, der med det samme har kunnet ses på bundlinjen. Med en stigning på 300% umiddelbart efter åbningen af fabrikken øjner Jonas muligheder for at skabe noget, man kan samles om i landdistriktet. Jonas vil gerne skabe flere arbejdspladser uden for de større byer, og her er det væsentligt, at der findes muligheder i Danmark, som støtter op om denne agenda – og her er Vækstfonden en vigtig spiller, fortæller Jonas Bach Andersen:

”Jeg vokset op i en lille nordjysk landsby ved navn Vegger, så jeg ved, hvor vigtigt det er for sammenhængskraften med arbejdspladser på de kanter. Kapitalen fra Vækstfonden har gjort, at vi har kunnet åbne fabrikken, indkøbe et startvarelager samt maskiner, og nu komme i drift. Nu skal vi have endnu flere fagkyndige hænder ind over til at hjælpe med udviklingen af vores rammeproduktion, som brager derudaf. Det er primært takket være Vækstfonden og banken, at vi er her i dag – ja, vi er utroligt taknemmelige.”

Kapitalen fra Vækstfonden har gjort, at vi har kunnet åbne fabrikken, indkøbe et startvarelager samt maskiner, og nu komme i drift.

Jonas Bach Andersen

“Bæredygtighed i rammebranchen er en by i Rusland”

Da Jonas i sin tid startede sin forretning på Nørrebro, så var produktion og materialer outsourced. Men flere muligheder og bærdygtige ambitioner, gør at Framing People vil støve ramme-branchen af og tænke i nye veje. Som en vigtig del af den nye forretning vil Framing People være selvforsynende, og Jonas har derfor fået hjælpe fra bedsteforældrene. De har nemlig aftalt at plante en skov svarende til fire fodboldbaner i baghaven, som med tiden kan bruges til at producere trærammerne. Der mangler blot nogle EU-tilladelser og certificeringer, før skoven bliver til en realitet. Den noget utraditionelle tilgang gør, at Jonas kan stå 100% inde for produktet:

”Vi gør alt, hvad vi kan, for at tænke i nye baner. Vi prøver hele tiden at gøre noget ekstra, ikke bare for dig og mig, men for os allesammen. Vi har en anden dagsorden end andre i branchen – vi laver ordentlige produkter, som ikke laver skade på samfundet; Noget vi kan stå inden for.”

Udover at skabe et bæredygtig produkt har Jonas og Framing People også mulighed for at styre forsyningskæden og ikke være lige så afhængig af omgivelserne. Noget der for alvor har været tydeligt under coronakrisen hvor leveringsomkostninger og -tid har været skruet i vejret. Men med kontrol over materialerne og en fabrik i Skive har Framing People de optimale forudsætninger for at skabe rammerne for fremtiden:

“Bæredygtighed i rammebranchen er en by i Rusland, og dér ønsker vi at skabe en revolution, for vi skal kunne stå 100 % inde for de produkter, vi fremstiller. Derudover har lange supply chains på eksempelvis rammelister gjort prisen for rammer kunstigt højt, hvilket vi nu gør op med ved at sælge direkte til kunderne.” slutter Jonas Bach Andersen af.

Billeder af Framing People

Tag et kig forbi Framing People

Besøg Framing People

Kontakt

Nicolai Christian Petersen

Nicolai Christian Petersen

Email: nicolai@kpic.dk

Del indlægget

facebook icon Linkedin icon email icon

Bliv gratis medlem i dag