Se Startup News fra Dansk Iværksætter Forening. Få de seneste nyheder fra det danske startup miljø. Nyhederne er leveret af TechSavvy Media

30. August , 2017

Startup News

Nyheder og indsigter fra det danske iværksættermiljø af TechSavvy Media

Af Simone Okkels, TechSavvy Media

Den aarhusianske rigmand Anders Holch Povlsen, som ejer Bestseller og har større aktieposter i virksomheder som Zalando, Asos og Whiteaway, køber sig ind i studiebogsplatformen Lix, erfarer Mediawatch. Anders Holch Povlsen er ifølge Forbes Danmarks næstrigeste efter Lego-ejer Kjeld Kristiansen. Anders Holch Povlsen har ifølge det centrale virksomhedsregister, CVR, købt mellem 25-32,2 pct. af aktierne. I ejerkredsen er også medstifter Kasper Enggaard Krog, som ejer 5-10 pct. og mediekoncernen North Media, som ejer mellem 10-15 pct.

Det gik nok ikke nogens næse forbi, men det fortjener en omtale; Unity Technologies hentede i slutningen af maj 400 millioner dollars. Pengene kom fra private equity-firmaet Silver Lake, hvilket værdisatte softwarevirksomheden til 2,6 milliarder dollars svarende til mere end 17 milliarder kroner.

En ny dagpengereform kom i forsommeren på plads. Med den vil alle arbejdsindkomster kunne lægges sammen, hvor det førhen var vanskeligt for selvstændige, iværksættere og freelancere at opnå samme dækning som lønmodtagere, hvis de mistede deres job. Den skal også gøre det lettere for selvstændige at dokumentere ophør af virksomhed, ligesom det bliver muligt at starte virksomhed på dagpenge og fortsætte hobbyvirksomhed i perioden.

De første sommermåneder bød på flere investeringer: Software-startuppet Sleeknote hentede 7,5 millioner kroner, freelanceplatformen Worksome lukkede en investering på 3,5 millioner kroner, Digital Revisor fik også 3,5 millioner kroner, GoMore fik fem millioner euro ind fra franske Macif, den danske eSports-organisation RFRSH Entertainment hentede 7,2 millioner euro fra Tommy Ahlers, David Helgason og Creandum, Fooducer fik knap tre millioner til sin B2B-fødevareplatform, it-startuppet Valuer.ai fik en millioninvestering fra Morten Lund og Michael Moesgaard Andersen, og Investeringsarmen i tyske Metros digitale forretningsenhed indgik et partnerskab med Planday. Derudover investerede to erfarne Hungry.dk-investorer i leasingplatformen Findleasing.nu.

Eventstartuppet Conferize gik på børsen. Med 1200 investorer i ryggen blev startuppet noteret på Nasdaq First North København, men for startuppet handlede noteringen ikke kun om penge, det handlede også om at demonstrere muligheden for dansk crowdfunding af vækst- og iværksættervirksomheder.

Den danske SaaS-startup Opbeat blev stiftet i en kælder i 2012. Denne sommer blev virksomheden købt af amerikanske Elastic, og de 15 medarbejdere er allerede rykket over i det nye team.

Copenhagen Fintech satte sit navn fast i Østen med sin første internationale samarbejdsaftale med en af verdens førende fintechhubs og Asiens største; Singapore FinTech Association. Aftalen fulgtes op med en aftale mellem de to landes tilsynsmyndigheder.

Med deres læskedrikke - med eller uden alkohol - baseret på kasserede kaffeblade vandt AM Breweries den danske finale af Creative Business Cup og kvalificerede sig til den globale konkurrence.

 

Del indlægget

facebook icon Linkedin icon email icon

Bliv gratis medlem i dag