21 . January , 2011

Nu er det jul igen……

I disse økonomisk stramme tider giver det en ekstra gevinst at være god ved moder jord, da handling med omtanke tit medfører en økonomisk besparelse på sigt. Så hvad kan man gøre anderledes i år for at maksimere hyggen og minimere unødvendig ressourcespil? Her er nogle ideer: • Start med god planlægning. Tænk effektivt og kreativt. • Hæv hyggen op over overfloden. Nærværet er vigtigere end konventionerne. • Køb med omtanke og gør højtiden til en mindefuld og glædelig tid, uden de miljømæssige tømmermænd. • Køb økologisk, fair trade og miljørigtigt hvor muligt. Giv af dig selv frem for af kontokortet. • Oplevelser er altid en god gaveidé. De har som regel mindre effekt på miljøet og stor effekt på modtagers hukommelse – og er ofte lettere og mindre tidskrævende at købe. Eksempler er gavekort, f.eks. til restauranter, spa, biografen, et årskort til et museum eller en tur i teatret. • Tænk i at give tid, energi og ekspertise som gave. • Er man lidt fingernem kan man kreere nogle lækkerier, kunst eller andet. • Mange velgørende organisationer og sociale iværksættere har udviklet programmer, hvor man kan støtte i en andens navn. Man kan som gave støtte en ven i at støtte end god sag. • Tænk på miljø – behøver en gave f.eks. at bruge batterier? • Køb lokalt, og støt den lokale iværksætter ved at købe deres kunst, håndværk, bagværk, etc. Varer som kommer fra den anden side af kloden belaster miljøet mere.

Her er nogle forslag til at komme videre

Oplevelsesgavekort kan bl.a. findes på:

www.liveit.dk www.oplevelsesgaver.dk www.erhverv.bellevuetours.dk www.gavekortet.dk

Flere ressourcer til bæredygtige produkter:

Dansk oversigt over direkte salg fra økologiske gårde, catering, juletræer, markedspladser m.m. : www.ecoweb.dk/gaardbutik Bæredygtig butikker: www.eco-info.dk Grøn shopping: www.visitcopenhagen.dk

Økologiske chokolade (DAGOBA chokolade): www.alun.dkØkologisk saft og diverse økovarer: www.snn.dk

Økologisk slik: helsebasen.dk

Økologisk vin (Godset Vin): www.godset.dk/vin

Økologisk kaffe (Just Coffee): www.justcoffee.dk

 

 

Kontakt

Lori Webb

Del indlægget

facebook icon Linkedin icon email icon

Bliv gratis medlem i dag