17. April , 2009

Softwaren til maskinen manglede

Vi har købt en produktionsmaskine (CNC), men softwaren manglede, og firmaet, vi har købt den af, forlanger et stort beløb for en ny softwarelicens.
    Vores spørgsmål er: følger en softwarelicens ikke en maskine; dvs. burde den ikke følge med ved salg af en maskine? Maskinen kan jo ikke bruges uden. Eller er vi nødt til at betale fuld pris for en ny licens?
Marianne Løbner, Alu Technologies A/S

 Det klare udgangspunkt er, at hvis man har købt en maskine, som kræver en styringssoftware for at fungere som beskrevet i f.eks. en salgsbrochure, så skal software være med i den aftalte pris.
    Hvis der er tale om en software, som giver adgang til ekstrafunktionalitet, er udgangspunktet nok det omvendte. Dét software skal købes til.
    Hvis det i en ordrebekræftelse eller anden salgsaftale klart er angivet, at software ikke er inkluderet, så skal softwaren tilkøbes. Men det klare udgangspunkt må være, at hvis softwaren er en forudsætning, for at maskinen kan anvendes, så er det inkluderet i købsprisen.
    En gennemgang af købsaftalen, beskrivelse etc. burde hurtig kunne afgøre, om I skal betale ekstra for softwaren.
Vær opmærksom på, at hvis det ikke er aftalt, så er opdatering og vedligeholdelse af software typisk ikke med i købsprisen, men skal tilkøbes.

 

Svar leveret af Ret&Råd - www.retraad.dk

Del indlægget

facebook icon Linkedin icon email icon

Bliv gratis medlem i dag