03. April , 2009

Varekøb fra EU

SPØRGSMÅL // Jeg er i gang med at købe noget tøj i Tyskland til min tøjbutik. Skal jeg udfylde nogen importpapirer på dette, når det er indenfor EU?Anders Qvortrup, YourHighness

SVAR // Det kommer an på, om varerne allerede er fortoldet i EU. Er der tale om såkaldte T1 varer, er disse ikke fortoldet i EU. Hvis det er tilfældet, skal du registreres som importør for at kunne indføre sådanne varer i Danmark. Desuden skal du betale told og moms ved indførelsen. Er der derimod tale om T2 varer, altså varer, som allerede er fortoldet i EU, skal du som køber ikke foretage dig noget. Sælger skal dog indrapportere salget til EU’s statistik. Leverandøren må kunne fortælle dig, om der er tale om T1 eller T2 varer. Du kan finde meget mere om dette på SKAT’s hjemmeside. Bl.a. kan du se de forskellige toldsatser, der gælder for T1 varer. Du kan også ringe til SKAT, som er meget behjælpelige.  

Svar leveret af Ret&Råd - www.retraad.dk

Del indlægget

facebook icon Linkedin icon email icon

Bliv gratis medlem i dag