03. April , 2009

Kan uddannelse trækkes fra?

SPØRGSMÅL // Min virksomhed tilbyder lederudvikling, coaching, konfliktløsning og andet under personlig udvikling. Jeg vil gerne sikre mig, at jeg konstant holder mig ajour, vedligeholder og tilfører nu viden (inden for samme område) til mit uddannelsesniveau. Jeg har nu hørt, at jeg ikke
kan fratrække uddannelse, som Skat måtte vurdere er en opgradering af mine kompetencer. Kan det virkelig passe?
Med venlig hilsen Sofie Katrine Bernat,
Empatia

SVAR // Der er tale om en klassisk skatteretlig problemstilling, der tager udgangspunkt i den gamle Statsskattelov, der har været gældende helt tilbage fra starten af det sidste århundrede. Ifølge principperne i Statsskattelovens § 6, stk. 1 har det altid været sådan, at udgifter man afholder til at etablere »indkomstkilden« ikke er fradragsberettigede, hvorimod omkostninger, der
anvendes til at vedligeholde og sikre indkomstkilden, kan fradrages. Når man taler kursusudgifter, betyder dette princip, at udgifter til ajourføringskurser er fradragsberettigede, hvorimod udgifter til egentlig videreuddannelse ikke er fradragsberettiget. Så det er rigtig nok, hvad du har hørt.
 

Svar leveret af Ret&Råd - www.retraad.dk

Del indlægget

facebook icon Linkedin icon email icon

Bliv gratis medlem i dag