03. April , 2009

Jesper Kring ny formand

Dansk Iværksætter Forening (DIF) lavede i begyndelsen af november om på holdopstillingen og fik dermed ny anfører. Nicolai Seest, DIF’s nu tidligere formand, er et kendt ansigt i Iværksætterdanmark og har
sat sit fingeraftryk på meget iværksætteri gennem de 51⁄2 år, han har siddet i fore-
ningens formandsstol. Helt stille har han dog ikke siddet, for Nicolai er en af Danmarks absolutte forkæmpere og ildsjæle ind-en for iværksætteri, og har i den grad været med til at forbedre vilkårene for iværksættere og pustet yderligere liv i iværksætterkultu-ren. Som iværksætternes talsmand har han været med til at give foreningen et ansigt i pressen og indadtil i forhold til DIF’s egne medlemmer. Og dét i en periode, hvor der er kommet rigtig godt gang i iværksætterhjulene herhjemme. En bieffekt af den positive udvikling er, at der også er kommet så meget bevægelse i Nicolais egne iværksættervirksomheder, at han nu overlader anførerbindet til foreningens næstformand, Jesper Kring.
»Jeg synes, at det har været sjovt, spændende og berigende at være med til at puste liv i den danske iværksætterånd. DIF er en spændende organisation, hvor der er højt til loftet og plads til passionen, de skæve tanker og de store ambitioner,« siger Nicolai, som forbliver som aktivt bestyrelsesmedlem i DIF.

Nå nye højder

Den nye formand Jesper Kring har været i DIF siden 2005, hvor han har arbejdet med videreudviklingen af foreningens strategi og forretningsmodel sammen med resten af bestyrelsen. I den kommende periode skal DIF færdigudvikle den strategi, der fremtidigt skal sikre foreningens vision:
»DIF skal gå forrest i arbejdet med at gøre Danmark til verdens førende iværksættersamfund – målt i værditilvækst,« lyder visionen.
»DIF skal arbejde for, at potentialet i den enkelte iværksætter kommer i spil. Uanset om man ønsker at skabe en stor vækstvirksomhed eller et fleksibelt liv som herre i eget hus, er det passionen og lysten til at skabe, der binder iværksætterne sammen,« pointerer Jesper, og fortsætter:
»Vores samfund skal forstå at løfte og drage fordel af dem, der har viljen, modet og drivet til at skabe store værdier. Vi er det land i verden, hvor det er lettest at opstarte ny virksomhed. Men DIF skal være med til at sikre, at vi også får virksomhederne til at vokse yderligere og gerne i en global kontekst. Vi skal turde tænke og handle stort, og vi skal være bedre til at hjælpe hinanden til at nå nye højder.«

Serieiværksætter
Jesper Kring er 34 år og er selv en erfaren serieiværksætter, som har startet virksomheder og udviklet koncepter inden for flere brancher. Den seneste er globalsource-virksomheden KRING Technologies, der med sit forretningskoncept, kontorer i fire lande og over 200 ansatte har opnået flere priser og anerkendelser. Udover sine virksomheder er Jespers passion globalise-ring, innovation og iværksætteri og han er blandt andet engageret i IT Branchen, DHS og sidder i Vækstfora for Region Sjælland.
»De seneste år er døren blevet åbnet for iværksætterkulturen. Det skaber store mulig-heder, og vi har som iværksætternes forening hermed også ansvaret for at gribe dem og bidrage til, at vi skaber størst mulig vækst på baggrund af tidens positive trend omkring iværksætteri,« slutter Jesper Kring.

Del indlægget

facebook icon Linkedin icon email icon

Bliv gratis medlem i dag