30 . January , 2009

Designere slår pjalterne sammen

Når krisen kradser må man være kreativ. Derfor har Mette Melchiorsen Kirsten startet et nyt butikskoncept på Østerbro i København, hvor designere kan leje stangplads pr. meter.    “Den økonomiske krise betyder, at mange små designere må dreje nøglen om. Ved at leje en meter stangplads i min butik, kan nogle af dem undgå at lukke deres mærke ned, fordi de så kan have et fuldtidsarbejde ved siden af. På den måde kan vi hjælpe hinanden,” siger Mette Melchiorsen Kirsten, der selv designer tasker af afrikanske materialer som springbuk, bøffel og struds. Hun fortæller, at der blandt lejerne også er studerende og designere fra Jylland, som gerne vil sprede deres design geografisk.     “Varerne spænder vidt fra tøj og sko til tasker og smykker. Men fælles for alle mærker er, at de komplementerer hinanden og passer sammen prismæssigt,” siger hun og fortsætter:     “Når det går dårligt økonomisk, har man tendens til at spare på markedsføringsbudgettet, selvom man snarere burde skrue op for indsatsen. Fordelen ved at være mange designere under samme tag er, at vi er en hel flok til at tale om butikken og sprede budskabet,” siger Mette Melchiorsen Kirsten.     Før hun lancerede konceptet forhørte hun sig hos landets designskoler, som alle var meget begejstrede, og snart havde hun en venteliste med potentielle lejere. Drømmen er at udvide konceptet til flere forretninger.     “Der er store muligheder i idéen lige nu, hvor alle har brug for alle. Og tænk hvis man kunne åbne en butik med samme koncept hver måned,” slutter hun. (ifs)

Læs mere om Mettes butik Mode Med Mening på www.mettesafrika.dk

Kontakt

Iben F. Skjaerlund

Del indlægget

facebook icon Linkedin icon email icon

Bliv gratis medlem i dag