26 . March , 2009

Hvad må jeg kalde min virksomhed

SPØRGSMÅL: Jeg er i gang med at starte en virksomhed men har fundet ud af, at mit ønske til firmanavn matcher et engelsk familienavn. Spørgsmålet er så, om jeg må bruge navnet?Der findes ikke andre firmaer i Danmark, der hedder sådan, og så vidt jeg kan se, er det ikke registreret hos Patent- og Varemærkestyrelsen.   SVAR: Da navnet ikke er registreret eller forbeholdt her i landet, mener jeg ikke, at risikoen ved at benytte navnet er stor. Hvis det ikke allerede er registreret hos Patent- og Varemærkestyrelsen, vil jeg forslå, at du får det registreret her. Registreringen hindrer ikke en bedre berettiget i at protestere mod registreringen, men jo længere du har benyttet et registreret navn uden problemer, jo stærkere står du. Det værste der kan ske er, at du får pålæg om at ændre navnet, fordi en anden har bedre ret, end du har.

Svar leveret af Ret&Råd - www.retraad.dk

Kontakt

Per Elander Rasmussen

Del indlægget

facebook icon Linkedin icon email icon

Bliv gratis medlem i dag