18 . October , 2011

Tænk stort fra start - eller hvad?

Hvis der er langt fra dine daglige udfordringer til nationaløkonomernes inderlige håb om eksport og en bedre dansk betalingsbalance - så er du ikke alene. Hele 72 pct. af alle danske iværksættere [definition?] har fra 1-3 ansatte. Alligevel vil jeg varmt anbefale, at du tænker stort fra start – for det kan give dig et mere solidt firma og en større tilfredsstillelse. Vækst-bremser Til denne kommentar har jeg researchet ved at tale med flere mindre virksomheder der tænker vækst, men som samtidig har deres betænkeligheder. Måske du kan genkende dig selv i en af deres vækst-bremser? - Min ydelse kan kun leveres af mig selv – ansættelser er ikke relevant. Vækst set som bedre timeløn er selvklart interessant. - Vi vil gerne vækst, og har et skalerbart produkt. Forhindringen er den risiko, der er forbundet med ansatte. De kan blive syge – eller man ansætter den forkerte. Der er en masse regler og administration man skal sætte sig ind i, som tager fokus fra produktet og kunderne. Vi har heller ikke tid og råd til oplæringen lige nu. - Jeg er startet som solo-selvstændig. De første år kunne jeg slet ikke se mig selv i rollen som ejer af en virksomhed i vækst. Alligevel har det ændret sig. For at få en sundere forretning med bedre økonomi har jeg besluttet at deltage i et Vækshus-forløb for at få hjælp til vækstens udfordringer.

Vækstbremserne afspejler, at vi både som mennesker og virksomheder er forskellige. Som iværksætter accepterer du en økonomisk risiko, og den ansvar skal der selvklart være respekt for. Vækst skal kun ske når og hvis det er relevant.

At tænke stort fra start – og måske vækste Som selvstændig oplever du dine egne visioner folde sig ud. At tænke stort betyder, at du udfordrer dig selv. Kan din vision folde sig endnu mere ud? At tænke stort fra starten skaber et potentiale for vækst i din virksomhed. For at du kan slå til når chancen byder sig er det vigtigt, at du er velforberedt og har øjnene åbne for mulighederne der kan opstå. Fem gode grunde til at tænke stort fra start kan være din guide til at starte på overvejelserne. At tænke stort fra start 1: Orienter dig globalt. I hverdagens gøremål falder vi nemt i søvn og glemmer at der er en pulserende, inspirerende, hurtigt forandrende verden. Udenfor landets grænser kan du hente inspiration, samarbejdspartnere eller leverandører. Du får fingeren på pulsen – og det giver ofte en konkurrencefordel på markedet. At tænke stort fra start 2: Små virksomheder er sårbare Du kan blive syg – eller gravid – og i værste fald må din virksomhed lukke. Hvis dit overskud udelukkende er baseret på din timeløn er dit udbytte begrænset af hvor mange timere du har i døgnet. Hvis din virksomhed vækster med medarbejdere kan det frigøre din tid til udvikling eller salg – og overskuddet kan vokse. At tænke stort fra start 3: Store virksomheder gør en større forskel Med en stor virksomhed kan du gøre en stor forskel for mange. Se i øjnene, at du gør den største forskel ved at ”hælde din viden på flasker” og sælge koncepter – eller ved at opbygge dine produktion/ydelse, så den er skalerbar. Store virksomheder gør en større forskel! At tænke stort fra start 4: Udfordrer dig selv. Er dit syn på din egen rolle en begrænsning? Hvor stort tør du tænke, før alle indvendingerne sætter ind? Hvilke ideer vil dukker frem, hvis du udfordrer dig selv til at tage din virksomhed til det næste niveau? At tænke stort fra start 5: Din brik i det globale puslespil Selvom det virker fjernt kan du overveje din egen rolle i det globale puslespil. I disse år sker der mange store forandringer i selve fundamentet for den hverdag og den verdensorden, som vi er vokset op med. Klimaforandringer, mangel på olie/benzin, massiv befolkningstilvækst, teknologiudvikling, global cirkulation af produktion, varer og arbejdskraft. Er du klar til at udnytte forandringerne? Min opfordring er, at du kigger dine visioner og din virksomhed efter i sømmene. Tænk stort fra start er en spændende proces som jeg har oplevet mange selvstændige og iværksætter få julelys i øjnene ved at arbejde med. Rigtig god fornøjelse med din virksomhedsudvikling. Et citat af Mae West fortjener at blive de sidste ord, fordi det kan løfte enhver iværksætter, der har taget skæbnen i sine egne hænder: ”Du lever kun én gang. Men hvis du gør det rigtigt, er én gang nok."

Kontakt

Sussi Bianco

Del indlægget

facebook icon Linkedin icon email icon

Bliv gratis medlem i dag