Sæson 7 af Løvens Hule på DR er nu historie. Det var en hektisk sæson med rekorder og investeringer i massevis, læs om det hele lige her.

16 . March , 2022

Hvilken Løve havde de dybeste lommer? Vi gør sæsonen op!

Jeg elsker Løvens Hule. De sidste mange uger har jeg siddet klistret til skærmen hver torsdag og fulgt med, mens et hav af håbefulde danske iværksættere kom ned ad trappen i det ikoniske studie og pitchede deres idéer. Sæson 7 er netop afsluttet og med et lille år til vi igen skal se de sultne løver, så synes jeg, at det er tid til et tilbageblik på denne sæson.

Sæson 7 har været spækket med rekorder, budkrig og skyhøje værdiansættelser (som altid). Der er blevet investeret i alt fra hundemad og sexlegetøj til skatterådgivning og donuts. Alle fem løver har været på banen, og alle har lavet samarbejder på kryds og tværs. Men hvor meget er der egentlig blevet investeret for, og hvilken løve er denne sæsons topscorer? Jeg har sat mig ned, set afsnittene igennem og kommer med alle tallene her.

Meld dig ind i Dansk Iværksætter Forening - gratis

[wpforms id="36084" title="false" description="false"]

“Kongen er tilbage”

Sådan lød ordene fra en meget begejstret Jesper Buch, da han efter intens budkrig fik investeret i Backpackerlife.dk i sæsonens sidste afsnit foran de tre andre hanløver. Men for at pille Løvens Hule “grand old man” ned fra sin piedestal, så er han altså ikke sæsonens konge.

Skal man gøre sæsonens Kongeløve op, så kan man kigge på 1) hvem investerede i flest iværksættere eller 2) hvem investerede mest, målt i kroner og øre. Og med disse to parametre, så er der to forskellige løver, som kan krones.

22 iværksættervirksomheder forlod hulen med en sum penge og kompetencerne fra en eller flere investorer med sig. Ca. 40% af disse iværksættere har i dag Christian Arnstedt fra Blazar Capital stående som medejer af deres virksomhed. Den yngste af løverne forelskede sig nemlig i hele ni af virksomhederne. Han kan derfor se tilbage på en sæson, hvor han købte sig ind i virksomheder som BeautyBoosters, Errant og Green Goddess.

Millioninvesteringer i massevis

Hvor Christian Arnstedt er gået bredt ud i år med sine mange investeringer, så har Jan Lehrmann gravet dybt i pengepungen og i den grad postet sine investorer-kroner ud til iværksætterne.

7,15 mio. kroner har Jan Lehrmann måtte spendere i denne sæson, for at købe sig ind i fem forskellige virksomheder. Den investeringsglade erhvervsmand er især kendt for at skabe Bilbasen og sin andel i Normal-kæden. Efter et par sæsoner i Løvens Hule er han dog også blevet kendt for sin store viden, erfaring og passion for platforms- og abonnementsløsninger. Hvilket også kommer til udtryk i de firmaer, som han har kastet sin kærlighed over i denne sæson. Dette indebærer blandt andet Estaldo, Vuffeli og DM Greenkeeping.

Glæden over at få en så erfaren investor med ombord er der da også at spore hos iværksætterne selv.

“Samarbejdet med Jan går virkelig godt, og han er meget aktiv og byder ind med al hans viden og kompetencer,” fortæller Christian Yding fra Vuffeli.

“Efter programmet har vi arbejdet intensivt med vores strategi, og vi har et godt samarbejde med Jan Lehrmann. Vi forventer han kommer til at have en rigtig positiv indvirkning på vores skalering både i Danmark og sidenhen resten af verden,” forklarer Jakob Neua Nørgaard fra Estaldo.

I alt blev der i denne sæson investeret for 23.875.000 kr., hvilket er stigning på over 40% sammenlignet med forrige 6. sæson, hvor løverne kom af med 16.966.667 kr.

En værdifuld top 3

Og lige præcis Vuffeli og Estaldo er heller ikke ‘hvem-som-helst’, når det kommer til sæson 7 af Løvens Hule. De er begge at finde på listen over de mest værdifulde virksomheder, der fik investering. Premium hundefodervirksomheden og den digitale ejendomsmægler indtager henholdsvis første og anden pladsen, mens Christian Arnstedts investering i MuscleHouse er tredje pladsen.

Top 3 virksomheder ift. værdiansættelse:

  1. Vuffeli - værdiansat i Løvens Hule til 30 mio. kr.
  2. Estaldo - værdiansat i Løvens Hule til 27,5 mio. kr.
  3. MuscleHouse - værdiansat i Løvens Hule til 12,5 mio. kr.

 

Og for at sætte en krølle på Top 3’en så er investeringen i Vuffeli også rekord i Løvens Hule. Der er aldrig før blevet smidt så mange millioner efter en deltager før.

Generelt har sæsonen også båret præg af løver, der var klar til at hæve iværksætternes egne værdiansættelser, for at få lov til at investere i dem. Åbenbart brænder pengene i løvernes lommer, og så er det også bare katalysator for rigtigt godt TV.

En sæson der har budt på lidt af hvert

Iværksætteri er ikke kun tårnhøje værdiansættelser, buldrende omsætning og vækstrejser med raketfart. Løvens Hule er skabt til at vise den kærlighed og passion som også er et grundlæggende element i dansk iværksætteri.

Tilbage i episode 1 står 25-årige Melissa foran løverne og præsenterer sin virksomhed Klub Venus, som gennem sexlegetøj vil gøre op med det skamfulde tabu, der florerer omkring kvinders seksualitet. For mange er det nok en atypisk Løvens Hule case, og en case, som da også satte gang i de dybere tanker hos Jesper Buch.

Han havde et princip om ikke at investere i gaming eller i sex. Men det som Melissa kunne tilbyde i Klub Venus med både produkter og kærlighed-til-kroppen-universet, så valgte Jesper at bryde med sit princip og sammen med Mia Wagner og Christian Arnstedt investerede han i virksomheden.

Som altid så stråler kærligheden også mellem løverne. Den tydelige og uundgåelige bromance mellem Jesper Buch og Jacob Risgaard kom vi heller ikke udenom i denne sæson. Deres ping pong er et frisk pust til en ellers meget seriøs og formel opstilling med løverne i deres stole med alle deres millioner.

Udover at have en vis gensidig ømhed for Jesper, så får Jacob Risgaard også julelys i øjnene hver gang en iværksætter fra de nordligere dele af Jylland indtræder scenen. På dramatisk facon løb Jacob Risgaard efter iværksætterne Trine og Camilla-Julie fra Sorelle Jewellery for at give dem den investering de bad om. Sorelle “søstrene” kommer ganske vist fra Randers, så ikke helt Nordjylland, men deres italienske touch tiltale Risgaard i så høj grad, at han gerne ville arbejde mere sammen med dem.

Den nordjyske entusiasme var også i fuldt flor hos Risgaard, da Daniel og Lasse fra Urban-Hald gæstede studiet. De fik en investering med sig fra Coolshop-medejeren. Det er dog ikke kun Jacob Risgaard, der engagere sig ekstra meget for særlige geografiske områder. Også programmets hunløve Mia Wagner har en vis forkærlighed, når iværksætterne kan fortælle om deres viborgensiske baggrund. Både DeSonic Nordic-gutterne og familievirksomheden Do Donuts har deres udspring i Viborg, og begge virksomheder valget Mia Wagner at investere i.

Sidste bemærkning for denne sæson er Skatteguiden, som muligvis er en af de eneste iværksættere, som har besøgt hulen og fået investering, uden at have omsat for en eneste krone. En sjældenhed som blot viser, hvad den gode idé, det rigtige team og det sikre pitch kan åbne af muligheder.

Tal, statistisk og alle investeringer

Jacob Risgaard

I denne sæson investerede Jacob Risgaard for 5.650.000 kr. i 6 virksomheder.

Disse investeringer er fordelt således:

Stori (med Christian Arnstedt) - 1.250.000 kr. for 15%

Sorelle Jewellery - 100.000 kr. for 10%

Urban-Hald (med Christian Arnstedt) - 1.600.000 kr. for 20%

Læs: Fra paramedicinere til iværksættere – stor investering fra Løvens Hule giver luft under vingerne

Minifabrikken - 200.000 kr. for 10%

Læs: Med rystende hænder og bævende stemme blev iværksætter Winnie Løkkegaard Kristensen kastet for Løverne

Green Goddess (med Christian Arnstedt) - 500.000 kr. for 12,5%

Cool Creative Company - 2.000.000 kr. for 25%

Christian Arnstedt

I denne sæson investerede Christian Arnstedt for 5.250.000 kr. i 9 virksomheder.

Disse investeringer er fordelt således:

Stori (med Jacob Risgaard) - 1.250.000 kr. for 15%

Klub Venus (med Mia Wagner og Jesper Buch) 150.000 kr. for 10%

BeautyBoosters (med Mia Wagner) - 500.000 kr. for 10%

Læs: Idéen startede i Los Angeles, og i dag knokler BeautyBoosters for de helt store drømme

Urban-Hald (med Jacob Risgaard) - 800.000 kr. for 10%

Læs: Fra paramedicinere til iværksættere – stor investering fra Løvens Hule giver luft under vingerne

Green Goddess (med Jacob Risgaard) - 500.000 kr. for 12,5%

Wavell (med Jan Lehrmann) - 100.000 kr. for 15%

MuscleHouse - 1.250.000 kr. for 10%

James Ay - 300.000 kr. for 15%

Errant - 400.000 kr. for 20%

Læs: Sæsonafslutning: Errant trodser kritiske løver, sikrer investering

Mia Wagner

I denne sæson investerede Mia Wagner for 1.725.000 kr. i 5 virksomheder.

Disse investeringer er fordelt således:

Klub Venus (med Christian Arnstedt og Jesper Buch) 225.000 kr. for 15%

BeautyBoosters (med Christian Arnstedt) - 500.000 kr. for 10%

Læs: Idéen startede i Los Angeles, og i dag knokler BeautyBoosters for de helt store drømme

DeSonic Nordic (med Jan Lehrmann) - 100.000 kr. for 20%

Do Donuts - 500.000 kr. for 25%

Seamless Basic - 400.000 kr. for 30%

Jan Lehrmann

I denne sæson investerede Jan Lehrmann for 7.150.000 kr. i 5 virksomheder.

Disse investeringer er fordelt således:

Vuffeli - 3.000.000 kr. for 10%

Læs: Efter rekordinvestering i Løvens Hule skal Vuffeli være go-to-place for hundeejere

DeSonic Nordic (med Mia Wagner) - 100.000 kr. for 20%

Estaldo - 2.750.000 kr. for 10%

Læs: Ny retning blandt ejendomsmæglere – Estaldo går den digitale vej

Wavell (med Christian Arnstedt) - 100.000 kr. for 15%

DM Greenkeeping (med Jesper Buch) - 1.200.000 kr. for 10%

Jesper Buch

I denne sæson investerede Jesper Buch for 4.100.000 kr. i 6 virksomheder.

Disse investeringer er fordelt således:

Klub Venus (med Mia Wagner og Christian) 150.000 kr. for 10%

Unmute - 200.000 kr. for 30%

Læs: Løvens Hule-deltagere: Spring ud som iværksætter under studie

Skatteguiden - 1.500.000 kr. for 12,5%

Læs: Nu skal der ryddes op i alt det med skat og fradrag

Ildbordet.dk - 550.000 kr. for 15%

DM Greenkeeping (med Jan Lehrmann) - 1.200.000 kr. for 10%

Backpackerlife.dk - 500.000 kr. for 10%

Meld dig ind i Dansk Iværksætter Forening - gratis

[wpforms id="36084" title="false" description="false"]

Kontakt

Petervil

Petervil

Email: petervilstrup@kpic.dk

Del indlægget

facebook icon Linkedin icon email icon