09 . February , 2022

Startups for Ai

Projektets formål

Grundlæggende set er kunstig intelligens fremtiden og anvendes allerede på daglig basis til at hjælpe med at diagnosticere kræft, opdage hjertestop under nødopkald, udpege og forebygge svindel, overvinde ordblindhed, optimere energiproduktionen osv.

EU skal med i førersædet. Det er derfor nødvendigt at se efter startups og den innovative udvikling. Derfor har vi brug for et fælles grundlag og forståelse mellem lovgiver og iværksættere for at sikre proportional og effektiv regulering, der vil få innovation inden for AI til at trives til gavn for alle.

Projektets forløb

Projektet løb fra april 2021 - januar 2022

Undervejs i projektet har vi skabt et internationalt netværk af AI startups, som hører hjemme i de mest digitale europæiske lande. Dette netværk har åbnet døre gennem vores projektkanal Startups for AI og sikret en åben og ærlig dialog med lovgiverne i Parlamentet og stærke samarbejdspartnere bl.a. Allied for Startups og France Digitale.

Projektet blev afsluttet med et virtuelt roundtable-event, hvor både medlemmer af parlamentet, kommissionen, NGO'er og startups var samlet for at drøfte de kommende forhandlinger og de udfordringer, som er nærliggende for startups i kommisionens forslag.

Vi i Dansk Iværksætter Forening følger vågent med i de kommende AI forhandlinger og vil uden tvivl gøre os selv spilbare for medlemmer af Europa-Parlamentet og andre relevante interessenter.

Hjemmeside Se Virtuelt Event Læs Writeup

Kontakt

Johann Svane

Johann Svane

Email: johann@dkiv.dk

Del indlægget

facebook icon Linkedin icon email icon