IVÆKSTprisen 2017 blev afholdt i november, hvor iværksættere blev hyldet med taler og prisoverrækkelser. I alt 36 kandidater var nominerede i de seks forskellige kategorier, og der blev også fundet en vinder af Årets Jurypris.

15 . December , 2017

IVÆKSTprisen 2017: Årets iværksætterfest for og af iværksættere

Af Cecilie Fuhlendorff Foto: Kristian Ridder Nielsen

På en mandag i november blev Årets IVÆKSTprisuddeling afholdt. I år var det 10 års jubilæum, og det blev en fest for vindere og nominerede. Den 13. november bød på gode historier, networking og selvfølgelig prisoverrækkelser. Årets særpris var udvalgt i forlængelse af temaet for årets Global Entrepreneur Week, som blev skudt i gang samme dag, og var derfor en pris, der hyldede årets Startup/Corporate Collab. Udover Særprisen var kategorierne: Årets Væksteventyrer, Årets Mønsterbryder, Årets Idealist, Årets Unge Håb og Årets Vovehals.

I alt 36 kandidater var nominerede i de seks forskellige kategorier. Kandidaterne repræsenterede forskellige aldersgrupper, hvor den yngste iværksætter blot var 11 år gammel og den ældste 54 år. Iværksætternes virksomheder var inden for 15 forskellige brancher, og især servicebranchen var velrepræsenteret med hele otte virksomheder i kandidatfeltet. Størstedelen af de nominerede, helt præcist 58%, havde en lang videregående uddannelse bag sig, mens 20% slet ingen videregående uddannelse havde. Kandidaternes fødebyer er fordelt jævnt over hele landet, mens deres nuværende bopæl for 69% ligger på Sjælland, 24% i Jylland, 6% på Fyn og 1% i udlandet.

Ud af de mange dygtige kandidater blev der fundet seks vindere. Kategorierne indebar både iværksættere, der fokuserede på bæredygtighed, nogle der havde vovet sig ud på dybt vand og lykkes med det, nogle der havde været stærke mønsterbrydere, unge iværksættere med store forhåbninger for fremtiden og de iværksættere, der på kort tid har fået stor succes med deres virksomhed. Du kan læse meget mere om vinderne inden for de forskellige kategorier på de næste sider.

Udover at vinderne skulle findes blandt landets dygtigste iværksættere, så skulle der også kåres en vinder af årets Jurypris. Denne pris gives til en iværksætter eller ejerleder, der har formået at vise vejen for nye iværksættere, og som viser, hvordan man kan bryde mønstre og sætte nye normer. Vinderen af IVÆKSTprisens Jurypris blev André Rogaczewski med sin virksomhed Netcompany. Han vandt blandt andet pga. sin succes med Netcompany, der i dag beskæftiger over 1000 medarbejdere. Virksomheden er bygget op omkring et mindset, der har hængt ved, siden de startede ud som iværksættere, og til prisoverrækkelsen blev Netcompany bl.a. kaldt en supertanker, der også kan sejle som en speedbåd. Som person er André en, der er optaget af at dyrke sin faglighed og vil gerne opnå det højeste niveau inden for sit felt. Han mener, talent forpligter til vilje, og det er også en af grundene til, han er kommet så langt med sin virksomhed og i år vandt Juryprisen.

“Tusinde tak, jeg er meget beæret. Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, vi ikke har vundet priser før, men denne pris betyder ekstra meget, fordi den kommer fra iværksættermiljøet. Det vigtigste for iværksættere er at arbejde sammen med andre mennesker. Og selvom I er iværksættere, så er I også forretningsfolk, der skal gøre det godt for jer selv, for andre og for verden omkring jer. Endnu engang tak,” var ordene fra André Rogaczewski, da han modtog prisen.

I løbet af dagen deltog flere hundrede inspirerende personer fra iværksættermiljøet, og da dagen også var starten på Global Entrepreneur Week, var det en stor festdag for alle, der var med. Cocktails blev langet over disken til lyden af DJ-musik, der blev lavet en masse interviews med de forskellige iværksættere, og mest af alt blev der snakket. De yngste iværksættere fik small talket med Tommy Ahlers, og der blev networket på kryds og tværs af brancher, aldre og iværksættere.

 

Kontakt

cecilie@d-i-f.dk

Del indlægget

facebook icon Linkedin icon email icon

Bliv gratis medlem i dag