27 . November , 2014

Sandheden bag Black Friday

Black Friday, dagen hvor resten af verden ser med, når overophedede amerikanere stormer butikkerne i jagt på de kraftigt reducerede juleindkøb. Men hvad er det, og hvor kommer det fra?

• Navnet i sig selv stammer fra finanskrisen i 1869, men i dag menes navnet dog at henvise til, hvordan dagen kan ændre røde regnskabstal til sorte. • I USA bliver der omsat for ca. 57,400 000 000 $ på dagen. • Siden 2006 er ni personer døde og over 90 blevet skadet i forbindelse med Black Friday • Rekorden for at ligge længst i kø og blive ”doorbuster” er tre uger. • Black Friday bliver skudt i gang fredag den 28. november – dagen efter Thanksgiving • De seneste tre år har der været en årlig fordobling af interessen for Black Friday online i de nordiske lande og alt tyder på, at dette vil fortsætte.

I år vil flere butikker end nogensinde have kampagner for Black Friday, store brands som Apple, ElGiganten og Jysk deltager, shoppingplatformene shopalike.dk, zalando.dk, cdon.dk og andre online koncepter vil have kampagner i slutningen af november. Men gør dig selv den tjeneste at holde øje med dine lokale butikker og tilbud. Så gør dig klar til Black Friday, og husk, når januarudsalget starter, er det for sent at købe julegaver.

Kilder:

http://www.google.com/trends/explore#q=black%20friday&geo=FI%2C%20SE%2C%20DK%2C%20NO&cmpt=geo http://blackfridaydeathcount.com/ http://www.motherjones.com/kevindrum/2010/11/blackfriday http://www.themarysue.com/crazyblackfridayshoppers/ http://www.bloomberg.com/news/20131202/blackfridayweekendspendingdroppressuresusstores.htm

Kontakt

sabrina.nielsen

Del indlægget

facebook icon Linkedin icon email icon

Bliv gratis medlem i dag