27 . November , 2014

Fremtidens Betalinger

Nem-Skolekort - Betaling med omtanke. Oplevelsen med at sælge et sikkert nemt betalingsystem til det offentlige.

Skolerne oplever problemer med omgang af kontanter. Den lokale bank har lukket ned for modtagelse af kontanter, forældrene har ingen kontanter og administrationen bruger ressourcer hver dag på optælling og tabte mønter. Vores lille iværksættervirksomhed har udviklet på Nem-Skolekortet i to år. Vi har gjort det hurtigt og sikkert ved hjælp af NFC (near field communication) at bruge Nem-Skolekortet, med et NFC kort eller brik kan alle børn betale til skolens kantine eller frugtbod, hvilket både fjerner kontanthåndteringen, effektiviserer kantinekøen og øger hygiejnen. Nem-Skolekortet bruger billed ID ved hvert køb, som vises elektronisk på vores Android Pos-system. Det giver samtidig en god forældrestyring af køb og et online overblik af, hvad barnet køber.

Kommuneadministrationen får automatisk bogføring af likvider og grafisk overblik af hvilken vare, som sælges. Eleven kan nu gebyrfrit, købe det udvalg, som skolen tilbyder og ikke fastfood fra nærområdet. Alt sammen en besparelse til under 1/10 af prisen af, hvad kantineleder, skolesekretær og serviceleder koster i timen for at administrere de udfordringer, som kontanter giver i hverdagen. Driften af en skole med 1000 elever er DKK. 40,00 om dagen. Cost benefit beregning viser, at Nem-Skolekortet giver lave omkostninger og øger salget i kantinen.

Udfordringen for os! Kommuner eller skoler har aldrig fortaget beregninger på området, og kender de omkostningerne, er kommunen eller skolen af den opfattelse, at systemer af den type skal i nationalt udbud. Kommunerne bruger nemt DKK. 100.000 på at sætte et udbud op. For det beløb har de købt og administreret fem skoler for et år med Nem-Skolekortet.

Som iværksætter oplever vi, at referencekunder er et "MUST" for at komme ind på et marked, der er styret af få store spillere. Kommuner vil og ønsker at være kontantløse, men er begrænset af gamle samarbejdspartnere og for lidt viden om E-penge og de udbydere, som er på markedet.

Vi går nu i gang med år tre og prøver at lancere Nem-Skolekortet på et udvalg af messer for at synliggøre fordelene med E-penge på et område, hvor monopolet er i opbrud. Der bliver ikke kun én betalingsløsning i Danmark fremover, som vi kender det fra DK-kortets velmagtsdage, men flere forskellige. E-pengemarkedet er i vækst.

Kontakt

Rene Maxwell

Del indlægget

facebook icon Linkedin icon email icon

Bliv gratis medlem i dag