07. November , 2014

Nyt forlagskoncept for enestående forfattere

Forestil dig det her

Du er forfatter og har skrevet en bog, som nu skal udgives. Du har ikke særlig lyst til at vente et HELT år på at blive antaget af et forlag. Du vil gerne have kontrol over dine rettigheder, og selv bestemme hvad, der skal ske med dit hjertebarn. Umiddelbart trænger bogen til en kærlig grafisk hånd, da du opdager, at man, når alt kommer til stykket, DØMMER en bog på dens omslag.

Og, så var det dét der med, at nå ud til sin læserskare…

Hvad gør du

Jo, du allierer dig med mit nystartede forlagskoncept SPITZEN Publish som hjælper forfattere med uafhængigt at udforme, udgive og distribuere bøger, både i fysisk og digital form.

Fra funktionær til iværksætter

Jeg har 5 års erfaring i bogbranchen og været med til at udgive ca. 300 titler, både faglitteratur, skønlitteratur, poesi og oversættelser af udenlandske titler.

I april 2014 startet jeg SPITZEN Publish og indgik et samarbejde med forfatter Mads Vang Christensen om et pilotprojekt, hvor jeg ville bistå med udgivelsen af hans sjette bog ZEN OG KUNSTEN AT DRIVE VIRKSOMHED. Den udkom som paperback (og nu også som e-bog) den 18. september 2014 og er en autentisk manual til at få styr på de psykiske ressourcer og værdier som kræves for at få succes som selvstændig.

Farvel til den traditionelle bogudgivelse

Min motivation for at starte en forlagsservice for forfattere er baseret på en vurdering af branchens behov for nytænkning af publiceringsprocesser. For kun 10 år siden var der nærmest kun én måde at udgive på, og det var via traditionel udgivelse. Når du som forfatter havde skrevet en bog, var du nødt til sende manuskriptet til alle mulige forlag, for så at måtte vente i månedsvis på svar. Nu kan du som forfatter selv udgive din bog, og samtidig have en fantastisk kontrol og frihed.

At gøre det selv betyder ikke, at gøre det alene

Det at skrive er fortsat en ensom aktivitet, men når du skal positionere din bog på markedet, må flere aktører i spil. Som kreativ skaber af værket er det svært, at bære alle kasketter i processen selv. Udgivelsen skal plejes, udvikles og forfines. Nogle har måske brug for hjælp og vejledning på vejen dertil, og det er her min virksomhed kommer ind i billedet.

Jeg bistår med lækker udformning af bogen, kvalitetstryk til lav pris, alt det lovpligtige og praktiske, samt strategisk og nytænkende markedsføring med inddragelse af de sociale medier. I min stab har jeg redaktører og korrekturlæsere, som sikrer den sproglige kvalitet.

Med andre ord sørger jeg for alt det, du ikke har lyst til at beskæftige dig med, så du kan holde fokus på historien.

Del indlægget

facebook icon Linkedin icon email icon

Bliv gratis medlem i dag