11 . September , 2014

Ingeniørvirksomhed løser samfundsproblem og vinder iværksætterpriser

Iværksættervirksomheden Stella Care står bag Care Trackeren - Et GPS-system specielt udviklet til at bringe mennesker med demens sikkert tilbage til deres hjem, når de færdes udenfor og glemmer, hvor hjem er, eller hvor de er på vej hen.

Det hele startede med, at Frederiksberg Kommune afholdt en konkurrence, hvor iværksættervirksomheder i kommunen dystede om at blive årets iværksættervirksomhed. Her blev Stella Care en af de få nominerede.

Kort tid efter vandt GPS-systemet Rotarys lokale iværksætterkonkurrence (og de kr. 5.000) på Frederiksberg. Hermed var Stella Care videre til distriktskonkurrencen, som også blev vundet den 24. juni. Med sejren fulgte en check på kr. 15.000,-. Stella Care skal nu dyste mod andre iværksættervirksomheder fra hele Danmark.

Stella Care løser et samfundsmæssigt problem Hidtil er demente personer blevet udstyret med GPS udstyr, som er beregnet til biler og maskiner. Det er ikke værdigt for mennesket med demens at skulle gå rundt med en stor og synlig GPS tracker. Det er samtidig oftest personalet på plejehjemmene, der skal spore og finde de mennesker, som savnes. Og det har været en udfordring for plejepersonalet at bruge de traditionelle systemer, da de er teknisk indviklede.

De problematikker har Stella Care løst. GPS teknologien er implementeret i et armbåndsur eller i en lille og smart GPS brik. Den lille GPS brik er lidt mindre end en æske tændstikker. Det giver værdighed for den demente borger, at de kan bære en GPS usynligt eller diskret på kroppen.

Herudover har Stella Care udviklet en app, som bruges på en smartphone. App'en er udviklet i samarbejde med plejepersonalet og brugerne, så den er meget nem af bruge. App'en alarmerer øjeblikkeligt, når en borger forlader plejehjemmet og personalet kan følge personens real time færden på et kort – modsat tidligere systemer.

Interessen og efterspørgslen er stor. Over 20 kommuner har på kort tid valgt Stella Care som ny leverandør af GPS sporingssystem til deres demente borgere.

Ved uddelingen af iværksætterprisen lagde Rotary især vægt på det samfundsmæssige problem, som Stella Care løser samt Stella Cares evne til at anvende og videreudvikle kendt teknologi, så den kan anvendes til andre formål end oprindeligt tiltænkt. Sidst men ikke mindst kan Care Trackeren fra Stella Care give mennesker med demens deres frihed til at færdes frit tilbage.

Hvis vi kan medvirke til, at alle berørte parter, kan komme tilbage til deres liv og til deres gøremål og mindske fokussen på de skyggesider, som demensen fører med sig, så er vores mål med Care Trackeren opfyldt.

For yderligere oplysninger, kontakt Adm. Direktør Rasmus Hansen på telefon 4242 9060, e-mailrasmus@stellacare.dk

Se også www.stellacare.dk

Kontakt

rasmus@stellacare.dk

Del indlægget

facebook icon Linkedin icon email icon

Bliv gratis medlem i dag