23 . June , 2014

Ansættelse af den første medarbejder

I en travl hverdag med videoproduktion og idéudvikling har Iværksætteren lagt vejen forbi Augenblick-Films kontor på Nørregade i København for at tage en snak med Daniel Weissensteiner og Jonathan Nielsen om, hvordan mødet mellem en iværksætter og den første medarbejder har været. Ærmerne er smøget op på en af forårets varmeste dage, og det er ikke kun på grund af den produktive hverdag, men også fordi temperaturen har sneget sig op på 25 grader.

Daniel Weissensteiner, der er stifter af Augenblick-Film, læner sig tilbage i stolen og fortæller: ”I foråret 2013 var Augenblick-Film i vækst, og jeg havde behov for et par ekstra hænder. Gennem mit netværk kom jeg i kontakt med Jonathan, der havde erfaring med projekt- og kommunikationsarbejde, og som samtidig var meget interesseret i at bidrage til Augen-blick-Films fortsatte udvikling”.

"Man kan måske have en tendens til at se efter de sammen kvaliteter, som man selv har, men for mig har det været vigtigt, at Jonathan har kunnet bidrage med en række kompetencer, der fungerer virkeligt godt i samspil med mine egne".

En fordobling: Flere hænder gav pote ”I forbindelsen med ansættelsen af den første medarbejder i Augen-blick-Film”, fortsætter Daniel, ”var det afgørende at sikre, at firmaet fik mest muligt ud af den investering, som en ansættelse jo er. Vi brugte derfor en del tid på at fastlægge workflowet i firmaet og udvikle en firmastruktur og ansvarsfordeling, der understøttede firmaets vækst. Som iværksætter er man vant til at klare det hele selv, så det var en spændende udfordring at finde ud af, hvordan vi kunne få fordelt arbejdsbyrden i firmaet. Det tog tid, men det var til gengæld fantastisk at opleve, at firmaet ikke længere kun var afhængig af mig, men at Jonathan også bidrog til firmaets udvikling. Det skabte rigtig god synergi og helt konkret var det enormt tilfredsstillende at opleve, at Augenblick-Films output pludselig blev fordoblet!”.

Jonathan Nielsen blev ansat i 2013 som projektchef, og han har siden sin ansættelse arbejdet dedikeret og indgående med udviklingen af Augenblick-Film på alle niveauer: ”Som den første ansatte i Augenblick-Film var det afgørende for mig at involvere mig 100 procent i firmaets udvikling. At hyre en medarbejder er en stor udskrivelse for en lille iværksættervirksomhed, og jeg har derfor været meget indstillet på at bidrage til firmaets drift og udvikling i så bred udstrækning som overhovedet muligt. Jeg har fungeret som alt fra projektchef til sekretær, hvilket har givet mig en meget bred indsigt i Augenblick-Film. Det har i det hele taget været afgørende for mit engagement i firmaet, at Daniel meget tidligt viste mig den tillid at inddrage mig i samtlige dele af firmaets udvikling. Der følger selvfølgelig et stort ansvar med, men det er jo samtidig en naturlig del af det at være involveret i noget vigtigt - og det mener jeg, at Augenblick-Film er.”

Kompetencesupplement og løbende sparring Daniel nikker og supplerer: ”Når man som iværksætter ansætter sin første medarbejder, tror jeg, at det er vigtigt at være opmærksom på, at medarbejderen skal supplere de eksisterende kompetencer i virksomheden. Man kan måske have en tendens til at se efter de sammen kvaliteter, som man selv har, men for mig har det været vigtigt, at Jonathan har kunnet bidrage med en række kompetencer, der fungerer virkeligt godt i samspil med mine egne. Det betyder at kompetencerne i Augenblick-Film udvikler sig sideløbende med firmaet, og den slags organisk vækst, synes jeg, giver god mening. Som iværksætter er man altid på jagt efter kvalificeret input og sparring. Når man ansætter en medarbejder er man sikret begge dele på daglig basis, og det har været enormt værdifuldt at få et par ekstra øjne på udviklingen af virksomheden. I erkendelse af, at der ikke altid er tid til den løbende sparring i dagligdagen, har vi faktisk valgt at afsætte en eftermiddag hver 14. dag til et såkaldt ’Development Space’. Her diskuterer vi firmaets udvikling og udfordringer, ligesom mødet giver mulighed for at diskutere helt nye idéer, og i det hele taget fokusere på vores egen udvikling som firma. Det kan bestemt anbefales - ikke mindst fordi vores kontinuerlige udviklingsproces jo ikke kun kommer Augenblick-Film til gode, men i høj grad også vores kunder”.

Denne artikel har været bragt i magasinet Iværksætteren #3 / 2014.

 

Kontakt

Christian Hoerdum Andersen

Del indlægget

facebook icon Linkedin icon email icon

Bliv gratis medlem i dag