24 . January , 2014

Sådan får du et lækkert design til næsten ingen penge

Af Jonathan Løw

Jeg har derfor samlet en række smarte ressourcer til at få succes med dit design. Disse er vel at mærke indsamlet ud fra det udgangspunkt, at jeg ikke selv er designer og aldrig bliver det. Alligevel har jeg altid haft stort fokus på området, fordi det er dit ansigt udadtil og åbningen til de kunder, du ikke har mødt endnu.

Jeg har således selv bygget mit eget website www.jonathanloew.dk ud fra nedenstående råd og vil foreslå dig at gøre det samme, hvis du enten mangler økonomi eller de nødvendige kompetencer til at gøre det fra grunden af. Jeg vil samtidig understrege, at jeg intet har med de pågældende virksomheder at gøre, men har samlet alle linksene ud fra dit bedste. Der vil naturligvis altid være mange meninger, når det kommer til design og de rette værktøjer at vælge, men disse sider er både iblandt de førende og har samtidig dokumenteret deres effekt og professionalisme. Derudover er det mit råd til dig, at du tager dit netværk med på råd, imens du udvikler dit design. Spørg så mange og så forskellige mennesker til råds som muligt – så ender du som oftest med det bedste resultat.

Husk derudover på at design ligesom innovation og iværksætteri ikke handler om at skabe den store og perfekte idé fra starten af. I stedet drejer det sig om at kombinere allerede eksisterende idéer og designs på nye og værdiskabende måder, og her bugner internettet heldigvis med ressourcer og idéer til, hvordan du gør netop dette.

1. Font / skrifttype Hjemmesiden www.dafont.com har over 17.000 lækre fonte, som alle er gratis at downloade og nemme at installere. En velvalgt font gør dig i stand til at skabe personlighed og differentiere dit budskab fra konkurrenterne.

2. Farver og farvekombinationer Hjemmesiden www.kuler.com hjælper dig med tusindvis af prædefinerede farvesammensætninger, så du kan udvælge den kombination, som DU og ikke mindst dine kunder vil elske.

3. Baggrund www.subtlepatterns.com indeholder nogle super lækre og diskrete baggrunde, der vil tilføre dit indhold tekstur og liv.

4. Videoer Videoer giver din hjemmeside liv, autenticitet og personlighed. www.vimeo.com og www.youtube.com er begge services, som gør det nemt at uploade dine digitale oplevelser og optagelser og dele dem med andre. Samtidig kan begge systemer integreres med de fleste og bedste gør-det-selv hjemmesidesystemer.

5. Ikoner www.thenounproject.com indeholder lækre ikoner, som er lige at gå til og anvende i din startup og dit design. Ikoner er ofte essentielle for at skabe overblik og brugervenlighed i et design.

6. Hjemmeside Her er det lidt op til dine evner indenfor basal programmering og design. Altså om du kan lidt eller overhovedet ingenting på disse områder. Jeg anvender selv www.wix.com, som er intuitivt at bruge, ligeså nemt som Word og PowerPoint og indeholder hundredvis af lækre designs. Det sker i erkendelsen af, at jeg hverken kan programmere eller bruge værktøjer som Photoshop og lignende. Hvis du kan lidt mere og er en smule teknisk, kunne du også overveje www.wordpress.org eller www.squarespace.com. Under alle omstændigheder understøtter alle tre sider de øvrige designtips, jeg giver dig. Hvis du vælger Wordpress, så tjek også www.themeforest.com der er spækket med fede templates, du kan anvende.

7. Visitkort www.graphicriver.net indeholder over 6000 visitkort-designs – lige til at snuppe.

8. Logodesign www.99designs.com eller www.crowdspring.com er websites, hvor du kommer i forbindelse med tusindvis af grafiske designere fra hele verden. Du kan bede dem om hjælp fra alt til logo, hjemmeside, Facebook-side etc. Du udskriver en konkurrence, giver deltagerne løbende feedback og vælger vinderen, som du betaler et mindre fee. Sådan har jeg selv fået lavet logoet til mine seneste virksomheder.

9. Facebook-side www.wix.com indeholder en række smarte templates til nemt at designe en Facebook-side, der både ser lækrere ud og kan mere end de konventionelle sider.

10. Nyhedsbrev www.mailchimp.com. Den uovertrufne vinder når det kommer til et nyhedsbrevsystem, der både er nemt at bruge til design, udsendelse, effektmåling og spam-filter-godkendelse. Og gratis med mindre du udsender store mængder nyhedsbreve.

Et sidste tip: Husk at sikre en kontinuitet i dit design når du anvender forskellige tjenester. Modsat at bruge et reklame- eller designbureau, som kan sikre en linje i dit udtryk, skal du her selv huske at sikre, at tingene hænger sammen rent udtryksmæssigt. Rigtig god fornøjelse!  

Kontakt

Jonathan Loev

Del indlægget

facebook icon Linkedin icon email icon

Bliv gratis medlem i dag