19 . February , 2013

App’en ordner regnskabet

Skaberne bag eBogholderen.dk, David Andersen og Tamir Kuhr, har startet forskellige forretninger. De har prøvet mange områder, og én ting, som altid har mødt dem, er den lange og besværlige proces omkring regnskabssystemet.

”Bogholdere arbejder stort set på samme måde, som de gjorde for tredive år siden. Og det bør der gøres noget ved,” siger Tamir Kuhr.

Han er uddannet civilingeniør og har arbejdet som management konsulent hos blandt andet Price Waterhouse Coopers (PWC) og PA Consulting Group. Der arbejdede han med optimering og restrukturering af virksomheder, både økonomisk og organisatorisk.

Tamir stoppede i starten af 2000, fordi han havde lyst til at være selvstændig. Han havde brugt tid på andres virksomheder, og nu ville han selv prøve det. Han har blandt andet haft et kunstgalleri og et madudbringningsfirma for luksus-restauranter.

 

Time At Task

Hans partner David Andersen er uddannet økonom og har arbejdet på at udvikle et tidsregistreringssystem, som hedder Time At Task (TAT). Det er et system, som kan måle tidsforbruget i store virksomheder.

”Derved kan vi lave nogle utroligt detaljerede analyser af, hvordan tiden bruges i store virksomheder,” siger Tamir og fortsætter:

”Det var netop på grund af Davids tidsregistreringssystem, at vi begyndte at videreudvikle idéen om at lave et system, der hjælper virksomhederne med at udnytte tiden bedst muligt. Ved at arbejde med Time At Task fik vi et godt indblik i, hvordan man kan optimere de administrative processer i virksomheden.”

 

Kluntet og dyr proces

”Inden for bogføring og revision er der stort set ikke sket nogle større optimeringer i de sidste mange årtier. Arbejdet bliver i princippet stadig udført på samme måde som i halvtredserne. Lige meget hvor smarte online-bogføringssystemer den enkelte bogholder sidder og arbejder med, så står der lige bag ham/hende en reol med støvede ringbind og kvitteringer,” siger Tamir Kuhr og fortsætter:

”Processen er besværlig og dyr, selv for meget små regnskaber. Det bliver en for stor byrde i det daglige.” Han tilføjer, at én af grundene til at det tager så lang tid er at bogholderne får det hele til allersidst, og derfor er de pressede i den periode.

”De kigger på regnskabet for et helt år og spørger ind til fakturaer, der er lavet for over et år siden, og så er det umuligt at huske, hvad pengene er brugt på. Bogholderiet bør i stede være en løbende proces,” siger Tamir Kuhr.

Som iværksætter har han på egen krop mærket den frustration, som mange oplever over at skulle bruge sine egne værdifulde ressourcer på bogføring og regnskab. ”Frem for at kunne bruge sine kræfter på drift og udvikling af sin virksomhed skal man nu bruge en masse penge og kræfter på at leve op til myndighedernes krav til årsrapportering og momsindberetninger,” siger Tamir.

 

App’en

David Andersen og Tamir Kuhr har arbejdet på at udvikle app’en og systemet i det sidste års tid, og i sommers gik eBogholderen.dk gik i luften.

”Via app’en tager man et billede af sine regninger, kvitteringer og fakturaer. Dernæst sendes det hele til eBogholderen.dk elektronisk, og man behøver ikke bekymre sig om det mere. Det er her eBogholderen.dk har sin store styrke. Ved helt at eliminere alle de fysiske bilag har vi mulighed for at optimere store dele af bogføringsprocessen og skabe en win-win situation til gavn for både kunderne og bogholderne,” fortæller Tamir Kuhr.

”Derudover gør det bogholderens arbejde nemmere, idet arbejdet kan ordnes løbende, i stedet for at det hele skal ordnes lige inden regnskabets afleveringsfrist,” fortsætter han.

Men er det ikke svært at se teksten, når man tager billedet med sin smartphone?

”Jo, og derfor har app’en en tjek-funktion, der sørger for, at billedet kan tages igen, hvis det er utydeligt. Man kan også scanne det ind og sende det elektronisk. Det skal heller ikke partout gå igennem app’en, det vigtigste er bare, at kunden får det elektronisk,” svarer Tamir.

Kan den håndtere økonomisystemer som fx Economic eller Visma?

”Hvis man selv har et økonomisystem, som fx Economic, så kan vi eksportere regnskabet til dette system, så man selv kan se nærmere på bogføringen. Men for langt de fleste vil dette ikke have den store interesse, da de blot ønsker at få lavet deres momsopgørelser og årsregnskab rettidigt og i overensstemmelse med lovgivningen,” siger Tamir Kuhr.

 

Ingen rådne kar

Bag eBogholderen.dk står ægte bogholdere, der har egne virksomheder og egen erfaring.

”Titlerne for at man kan kalde sig revisor og bogholder ikke er beskyttede. Det er med til at skabe et stort mudret marked med mange rådne kar. Vores bogholdere er alle medlem af FFB (Brancheorganisation for Freelance Bogholdere), så vi sørger for, at standarden blandt vores bogholdere er høj. Det er super vigtigt for os, at det vi leverer, er i orden,” fastslår Tamir Kuhr.

”Vi er desuden i gang med at forhandle en aftale med KPMG på plads, der sikrer at vi i fremtiden vil kunne levere revisionsydelser til vores kunder til fordelagtige priser hos en af verdens bedste revisionsselskaber. Det er samtidig en blåstempling af vores bogføringsydelse, da KPMG har stillet strenge krav til de regnskaber, som vi leverer til dem,” fortsætter han.

 

Fast lav pris

En anden ting, som eBogholderen.dk har fokuseret på, er at holde prisen så lav som muligt. Derfor koster det kun 4800 kr. for årsregnskab og momsopgørelser. De tager imod op til 500 bilag per kunde.

”Grunden til at vi kan gøre det til en fjerdedel af den normale pris er vores store erfaring med tidsregistrering. Det ligger i bilagshåndteringen, for man sparer utroligt meget tid på at gøre det elektronisk i stedet for manuelt,” fortæller Tamir Kuhr.

”Vores vision er at gøre års- og momsregnskabsbyrden så lille og så billig som muligt, så brugerne i stedet kan fokusere på at skabe værdi i deres virksomhed. Jeg har selv prøvet at blive præsenteret for en regning på 24.000 kr. for et regnskab med under 50 bilag. Den slags oplevelser søger vi at undgå med eBogholderen, og ved at holde en fast pris på 4800 kr. om året synes jeg det er lykkedes ganske godt,” slutter Tamir Kuhr.

 

Denne artikel blev bragt i magasinet IVÆRKSÆTTEREN nr. 72. Magasinet  udkommer 8 gange årligt, og et abonnement koster 399 om året + moms. Du kan lige nu tegne abonnement, hvor du modtager de to første magasiner for kun 50 kr. Abonner ved at klikke her.

Du kan læse mere om eBogholderen på www.ebogholderen.dk

Kontakt

Ida Maria Angelo

Del indlægget

facebook icon Linkedin icon email icon

Bliv gratis medlem i dag