04 . November , 2011

Nyt liv til gamle bøger

 

JosefineO.dk tilbyder ikke bare et slaraffenland for bogelskere, men også et helt særligt univers at navigere i. Webshoppens univers er bygget op omkring et hus, hvor man kan gå fra værelse til værelse på udkig efter forskellige genrer og emner. Eksempelvis kan man i biblioteket finde skønlitteratur og biografier, mens boudoiret byder på bøger om mode, sundhed og erotik. I herreværelset finder man bøger om biler, jagt, fiskeri, og i pulterkammeret kan man gå på opdagelse efter sære udgivelser og gamle ugeblade.

Ideen startede egentlig med, at et planlagt køb af et antikvariat gik i vasken.

”Det mislykkede køb gjorde det tydeligt for os, at vi synes det kunne være helt vildt sjovt at formidle sjove og skæve bøger til andre. Men vi ville ikke skabe endnu et antikvariat, som er pakket med bøger og får en til at føle sig fortabt, fordi der er 18 meter bøger af den slags man er på udkig efter. Man skal kunne gå på opdagelse, uden at det bliver uoverskueligt, og den idé blev så til JosefineO.dk,” siger Josefine Ottesen, der selv er bestsellerforfatter. Hun fortæller, at bøgerne både er hentet i Paris og Berlin, men de fleste finder de på almindelige loppemarkeder rundt om i Danmark.

”Det er fascinerende, at bøgerne har en historie. Jeg synes, det er et fantastisk udtryk man har på engelsk, pre-loved books. Man ved, at de smukke bøger har været elsket af nogen, og man kan næsten ikke holde ud, at de ikke længere har et hjem,” siger Josefine Ottesen og nævner, at JosefineO.dk som regel kun har én udgave af hver bog.

” Vi går ikke efter første-udgaver, men efter hvad vi selv synes er spændende og smukt, og vi gør meget ud af at præsentere bøgerne. Vi er heller ikke interesserede i at have vildt mange bøger, men vil hellere skifte ud regelmæssigt og ligge på omkring 1500-2000,” fortæller hun.

Indtil videre er der en naturlig begrænsning, idet lageret befinder sig i Anne Mendelsohns stue. Men drømmen er på sigt at åbne en fysisk forretning, hvor der også er mulighed for at afholde arrangementer.

Gå selv på opdagelse på www.JosefineO.dk

 

Kontakt

Iben F. Skjaerlund

Del indlægget

facebook icon Linkedin icon email icon

Bliv gratis medlem i dag