18 . October , 2011

Hvo intet vover...

Det er mig en ære at skrive denne første leder, hvor magasinet IVÆRKSÆTTEREN hører sammen med Dansk Iværksætter Forening. Der er nu skabt en stærk enhed indenfor iværksætteri, som skal hjælpe med at forbedre forholdene for iværksættere. Mere info om sammenlægningen inde i bladet. Nu til det mere alvorlige.

"Hvor intet vover, intet vinder" er et godt gammelt kendt udtryk. Men, hvem efterlever det efterhånden?

Udtrykket og ånden er en grundpille for iværksættere. Alle dygtige iværksættere ved, at hvis man vil opnå noget med sin virksomhed, må man satse. Ofte satses der så hårdt, at det vil efterlade dybe spor i økonomien, hvis satset slår fejl.  Alle vi iværksættere, der tager en meget større risiko end den gennemsnitlige lønmodtager, gør Danmark en tjeneste, og den bliver ikke belønnet. Det er ikke fair.

Politikerne i dag er bange for at træffe upopulærere beslutninger. Tænk, hvis politikkerne havde tænkt sådan efter Anden Verdenskrig, hvor Europa skulle genopbygges, eller midt i 80'erne, hvor kartoffelkuren skulle gennemføres med tusindvis af tvangsauktioner og arbejdsløse som resultat. Dér blev de nødvendige beslutninger truffet og de hellige køer slagtet.

De politikere er borte, og derfor rasler Danmark ned af velfærdsstigen. Så kære Danmark, hvis I vil nyde godt af de penge, iværksætterne tjener til Danmark, når I selv en dag skal på pension, så giv os for det første lov til at tjene dem, og for det andet, giv os lov til at beholde nogle af dem selv.

For det tredje, slagt de hellige køer og arbejd med at forbedre de politiske rammevilkår for iværksættere, så vi får vores egne vilkår og politik. Det vil ikke kun skabe flere virksomheder, men også stærkere virksomheder, som kan ansætte flere folk og betale mere skat til velfærdssamfundet.

En anden væsentlig del er Danmarks konkurrenceevne. Hvis jeg sad med omkring beslutningsbordet i Grækenland eller andre lande med lignende  problemer ville jeg prøve at tiltrække virksomheder til landet ved at sænke skatter og give dem fordele. Der vil snart opstå en kamp og konkurrence mellem landene om at tiltrække vores virksomheder og kloge hoveder.  For at føje spot til skade, så er de nye generationer af erhvervsfolk og iværksættere internationale og fleksible i en grad vi ikke har set før, så de flytter derhen med deres virksomheder, hvor de kan få mest ud af det.

Klokken er ved at rinde ud. Hvis vi vil bevare det Danmark, som vi holder af, skal vi hurtigst muligt have startet nogle flere virksomheder, så væksten kan accelereres.

Vi har så meget brug for iværksættere.

Christian Walther, bestyrelsesformand, Dansk Iværksætter Forening

 

 

Kontakt

Christian Walther

Del indlægget

facebook icon Linkedin icon email icon

Bliv gratis medlem i dag