04 . May , 2011

“Du skal være klar til at ofre alt”

”Følg efter mig. Jesper vil gerne mødes på en restaurant i stedet,” siger Jespers Porsche-kørende tyske vicevært og så går turen ellers væk fra Pandoras kontor i Brøndby og ud ad små veje til en lille kro i nærheden. Selv om han er mangemillionær og lever et liv fyldt med luksus, så er det meget sigende om hans person, at det ikke er en trendy café i indre København, at Jesper Nielsen har rykket mødet til. Scenen er sat til Restaurant Brøndbyskoven, der emmer mere af tysk bierstube og hverdagshygge end overklasseliv i storbyen. Mundtøjet er knivskarpt, da han, efter at have overstået frokosten, bliver bedt om at definere sig selv som iværksætter. ”Jeg er den typiske mega-entreprenør, der ser muligheder i stedet for begrænsninger. Jeg plejer at sige, at det er en gave, man får fra himlen. I stedet for at sige, ’det kan nok ikke lade sige gøre’, så ser jeg ret hurtigt – uanset om det er et privat projekt eller af forretningsmæssige karakter, muligheder og udviklingspotentiale. Men jeg er af natur luddoven og vil gerne springe over, hvor gærdet er lavest, så jeg er også rigtig god til at få andre til at arbejde for mig,” siger Jesper med et luftigt grin og fortsætter: ”Man skal som iværksætter være ufattelig modig. Hvis man ikke er modig, kan man lige så godt glemme det. Derudover skal man også have en fantastisk stor tro på sig selv og være klar til at gå forrest. Slutteligt skal man være klar til at ofre alt, selv om det for mange mennesker kan lyde lidt hårdt. Du ser ikke dine børn så tit og ægteskabet kan gå i hundene. Det lyder voldsomt, men hvis du ikke er klar til det, så lad være. Hvis man ikke er klar til at ofre de ting, skal man have et almindeligt arbejde, hvor man har fri kl. 16. Men så får man heller ikke lov til at køre i Lamborghini og flyve i privat jet.” Fejl udløser ikke skideballe Jespers evne til at gå nye veje og skabe forretning bygger på en interessant filosofi. Man skal ikke være bange for at begå fejl, det er faktisk en del af livet som über-ambitiøs entreprenør, og han bruger derfor slet ikke tid på at ærgre sig over fejlskud. ”Mega-entreprenører som jeg begår kæmpe fejl, fordi vi bliver så følelsesmæssigt involveret i tingene, at vi kan træffe forkerte beslutninger. Men vi træffer samtidig også de geniale beslutninger, der kan være med til at flytte verden. Vi er ikke særligt rationelle og mærker ofte efter i maven, hvor mange andre siger, at der skal være en handlingsplan bag. Man bliver ikke mega-entreprenør uden at begå fejl, og jeg vil hellere have at folk begår fejl, end at de slet ikke gør noget. Der er ingen altså ingen af mine ansatte, der bliver skudt i hovedet, fordi de begår en fejl. Hvis de begiver sig ud på steder, hvor ingen har været før, og derved begår fejl, så får man ingen skideballe af mig,” siger han granalvorligt og kigger ned på sin mobiltelefon. Interviewet er ved at være slut, og Jesper skal videre til et forretningsmøde. Vi siger pænt farvel og på gensyn, inden han river sin sorte sportsvogn ud af mudderet på parkeringspladsen. Næste gang vi ses, bliver på iværksættermessen i Vejle.

Kontakt

Kasper Johan Wismar Hansen

Del indlægget

facebook icon Linkedin icon email icon

Bliv gratis medlem i dag