10. March , 2011

Win-win med samfundssind

Samfundsinvestor.dk er en formidlings-platform, hvor den offentlige sektor kan lægge projekter ind, og virksomheder kan finde projekter, som giver mening for dem. Derudover tilbyder Samfundsinvestor.dk rådgivning omkring indgåelse af offentlig-private partnerskaber, ligesom det offentlige kan få hjælp til fundraising.
”Der går meget værdi tabt i dag, fordi det offentlige og private ikke bruger hinanden optimalt. En af de største udfordringer er, at markedet er uoverskueligt. De fleste aftaler i dag indgås med nogen, der kender nogen, og det er svært at gennemskue, hvad man kan og hvad man må,” siger Rikke Sønder Larsen, der tidligere har arbejdet med kontraktforhandlinger og projektledelse.
”I det offentlige har man eksempelvis været nervøs for reklame og modydelser – skal virksomheden, der sponsorerer, så have fordel i et udbud på et andet tidspunkt? Jeg vil gerne gøre det mere gennemskueligt og enkelt at indgå partnerskaber,” siger Rikke Sønder Larsen.
I regi af Samfundsinvestor.dk har hun lanceret ”Samfundsinvestormærket”, som virksomheder, der investerer i et projekt gennem portalen, kan anvende i deres markedsføring.
”Noget af det rigtig fine ved sponsorater til det offentlige er, at private virksomheder kan investere efter eget behov og samtidig investere i samfundets interesse,” siger Rikke Sønder Larsen og giver et par eksempler:
”Det kan være transportfirmaet, der sponsorerer en vejstrækning, fordi firmaet slider meget på vejene og samtidig er afhængig af, at vejene er gode at køre på. Eller medicinal-firmaet, der gerne vil have flere studerende med naturvidenskabelig baggrund og søger at fremskynde udviklingen gennem støtte til skoler med fokus på naturfag,” forklarer hun.
Selv har Rikke Sønder Larsen valgt at lave en form for investering ved at have en billig timepris for sine konsulentydelser.
”Det er jo ikke meningen, at jeg vil rippe det offentlige af. Jeg vil hellere have, at det er billigt, så flere kommer i gang og kan se fordelene. Det kommer i sidste ende også mig til gavn,” slutter hun.

Læs mere på www.samfundsinvestor.dk

Del indlægget

facebook icon Linkedin icon email icon

Bliv gratis medlem i dag