04. February , 2011

Er fuld provisionsaflønning lovlig?

Jeg er ved at ansætte nogle studerende til at sælge på telefonen for mig, og påtænker at aflønne dem med 100% provision af deres salg. Det kan betyde, at de som ikke er dygtige nok ikke tjener særlig meget. Men er det lovligt - eller er der en mindsteløn, de skal kunne oppebære? Hvis din virksomhed ikke er omfattet af en kollektiv overenskomst med et fagforbund, kan du frit aftale lønforholdene med dine ansatte. Der findes ikke en generel mindsteløn på det danske arbejdsmarked. Der er dog undtagelser, f.eks. når der er tale om fleksjob, hvor det følger af lovgivningen, at medarbejderne ikke kan stilles ringere end den overenskomst, som gælder på sammenlignelige områder.

Advokat Steen Marslew, ADVODAN Holbæk, tlf.: 59 43 44 45 e-mail: stma@advodan.dk,

 

Del indlægget

facebook icon Linkedin icon email icon

Bliv gratis medlem i dag