06 . April , 2010

Andre boller på suppen

”Da vi gik og satte lokaler i stand forud for åbningen for to år siden, hængte vi en seddel i vinduet, hvor der stod økologisk suppe- og cocktailbar. Folk gik undrende forbi og sagde ”det lyder da for åndsvagt”. Men når man nu betaler for lokalerne, hvorfor så ikke udnytte det potentiale der er for at have åbent fra tidligt til sent,” spørger Nicolai Jæpelt retorisk. ”Vi serverer grød til morgenmad som et sundt og hurtigt alternativ til den sædvanlige croissant. Kl. 11 er vi klar med den første portion suppe, og fra sidst på eftermiddagen serverer vi også drinks. Vi har ikke baggrund som kokke, så i princippet kunne vi lave alt muligt. Men suppe er fantastisk, fordi der intet spild er sammenlignet med meget anden madlavning,” siger Nicolai Jæpelt, der ligesom makkeren Kristian Nørlyng er uddannet geograf. ”Vi er ikke interesserede i at moralisere. Så i stedet for at gå ud og sige, at vores mad er megasund, vil vi hellere få folk til at tænke over deres valg. Derfor har vi f.eks. haft en uge, hvor vi tog alle priser væk, så folk selv kunne bestemme, hvad de ville betale. Nogle få syntes det var sjovt at betale én krone, lidt flere synes det var ubehageligt og ville gerne have at vi sagde, hvad tingene kostede. Men de fleste kunne godt lide idéen og betalte en fornuftig pris. På den måde fik vi folk til at tænke over hvad de synes maden er værd, f.eks. sammenlignet med en rullekebab, som indeholder 800 kalorier og en masse animalsk fedt,” siger Nicolai Jæpelt. Han fortæller, at de har forpagtet et køkken i en sportshal, der skal levere suppe til barerne: ”Planen er at åbne yderligere fire barer inden for de næste tre år. Og med et centralt køkken har vi et godt grundlag for at det kan lade sig gøre,” slutter Nicolai Jæpelt.

Læs mere på www.soupanatural.dk

Kontakt

Iben F. Skjaerlund

Del indlægget

facebook icon Linkedin icon email icon

Bliv gratis medlem i dag