18 . February , 2010

Softwareudvikling med kenyansk islæt

”Vi har begge siddet på den anden side af bordet og oplevet, at det er svært at få fat i rigtig gode programmører på de etablerede markeder, fordi de har et hav af muligheder. Derfor besluttede vi at kigge på nogle af de it-mæssige yderområder,” siger Kristian Mogensen, der ligesom Thomas Hjorth er uddannet datalog. ”Vi går efter de dygtigste ti pct. af kenyanske udviklere, og de kan måle sig med de dygtigste ti pct. hvor som helst i verden,” siger han og fortæller, at iSys samarbejder med to universiteter i Nairobi. ”Vores rekrutteringsproces er ret omfattende. Fælles for vores programmører er, at de har en it-uddannelse på universitetsniveau. Men når man slår en stilling op, får man måske 3.000 ansøgninger, fordi kokke og gartnere også søger stillingen,” siger Kristian Mogensen og fortsætter: ”Rent praktisk laver vi i fællesskab med kunden en case, som vi beder programmørerne om at arbejde med. Casen afspejler det kunden skal have lavet, og på den måde er det nemt at spotte, hvem de rette kandidater er,” forklarer Kristian Mogensen og nævner, at iSys har været med i Danidas B2B-program, der tilbyder økonomisk støtte til etablering af bæredygtige virksomhedssamarbejder mellem virksomheder i udviklingslande og i Danmark. ”En stor udfordring i Kenya er, at landet er præget af korruption. Det er helt almindeligt at bestikke for at komme foran i køen, og visse ting er nærmest umulige at få adgang til, hvis ikke du bestikker. Vi har fra start besluttet, at det vil vi ikke, og det har forsinket mange processer. Vi holder stadig fast i princippet, men det betragtes ikke nødvendigvis som en heroisk gerning i Kenya, da mange faggrupper nærmest ikke får løn og derfor lever af bestikkelsespengene,” siger Kristian Mogensen. Udfordringerne har dog ikke ændret ved virkelysten: ”Vores fokus her og nu er at få bragt vores team op til at være 50 mand i Kenya, for så er vi ikke så afhængige af enkelte kunders situation. Men på sigt har vi drøm om at gøre nøjagtig det samme i Ghana,” slutter Kristian Mogensen.

Kontakt

Iben F. Skjaerlund

Del indlægget

facebook icon Linkedin icon email icon

Bliv gratis medlem i dag