18 . February , 2010

Skal løsarbejdere have ansættelsesbevis?

Jeg har ansat et par skoleelever (under 18 år) til lettere forefaldende opgaver i mit firma, herunder rengøring og pakkeopgaver. De arbejder hver et par eftermiddage om ugen, ca. 3 timer hver gang. Nu har en af dem spurgt efter en ansættelsesbevis, men er det nødvendigt, når det er så få timer, og de er løsansat? Og hvad skal der i givet fald stå i ansættelsesbeviset?

En lønmodtager har krav på et ansættelsesbevis, hvis ansættelsesforhold-et varer udover 1 måned, og den gennemsnitlige ugentlige arbejdstid udgør mere end 8 timer. Begge beting-elser skal være opfyldt, før kravet på et ansættelsesbevis opstår. Hvis den gennemsnitlige ugentlige arbejdstid er omkring 3 timer, som du skriver, er der således ikke krav på et ansættelsesbevis. Hvis du på et tidspunkt skal udlevere et ansættelsesbevis, så gælder det helt generelt, at alle væsentlige vilkår skal fremgå af ansættelsesbeviset. Der gælder dog visse minimumskrav, som kan opstilles i 10 punkter: 1.  Parternes navne og adresser 2.  Arbejdsstedet 3.  Jobbeskrivelse 4.  Begyndelsestidspunkt 5.  Ansættelsesforholdets varighed 6.  Ferie 7.  Opsigelsesvarsler 8.  Løn 9.  Arbejdstid 10. Eventuelle kollektive overenskomster Da ansættelsesbeviset er fundamentet for ansættelses-forholdet – udover naturligvis lovgivning og overenskomster – kan det i høj grad anbefales at få en advokat til at hjælpe med at udfærdige kontrakten.

Advokat Lotte Bork, ADVODAN Horsens, lc@horsens.advodan.dk Tlf: 75 62 16 44  

Kontakt

ADVODAN

Del indlægget

facebook icon Linkedin icon email icon

Bliv gratis medlem i dag