18 . February , 2010

Nyt hjælpemiddel til genoptræning

”Min far udviklede for flere år siden redskabet, som egentlig skulle hænge i loftet med en boksebold og bruges til reflekstræning af boksere. Men det lykkedes ikke rigtig at få produktet ud over rampen, og da han ville sælge opfindelsen, besluttede jeg at gå ind i firmaet. Siden har vi så taget redskabet ned fra loftet og vendt det om, og på den måde har vi skabt et helt nyt produkt,” siger Linea Detterberg, der ved siden af forretningen læser markedsføringsøkonomi på Niels Brock. ”Redskabet består af et håndtag med nogle skiver, hvori der sidder kuglelejer og magneter. Kuglelejerne gør at skivernes bevægelser er meget uforudsigelige. Øvelsen går ud på at centrere skiverne ved hjælp af magneterne, og det kræver både finmotorik, koordination, koncentration og styrke,” forklarer Linea Detterberg. ”Det er primært vægten og magneterne, der er afgørende for hvor svært det er, og vi har lavet produktet i tre sværhedsgrader. Det giver et hav af anvendelsesmuligheder, og på sigt kan vi nå mange flere målgrupper – f.eks. gigtpatienter og folk som har museskader eller er blevet opereret i hånden,” siger Linea Detterberg og fortæller, at redskabet er produceret i bæredygtigt træ, og nogle delkomponenter samles af Næstved Sociale Virksomhed, som blandt andet har hjerneskadede ansatte. ”Vi har testet produktet blandt andet på genoptræningscentre og hos fysio- og ergoterapeuter, og tilbagemeldingerne er rigtig gode. Så redskabet skal i første omgang sælges til behandlingssteder, som kan optimere genoptræningen. Og forhåbentlig bliver patienterne så glade for det, at de gerne vil have en derhjemme også,” slutter Linea Detterberg.

Læs mere på www.inimove.com 

Kontakt

Iben F. Skjaerlund

Del indlægget

facebook icon Linkedin icon email icon

Bliv gratis medlem i dag