08 . February , 2010

Første First Friday

Første fredag i måneden er ikke bare den fredag, hvor der er flest penge på kontoen til byturen. Det er fremover også dagen, hvor innovative iværksættere mødes til pitching og netværk ud på eftermiddagen, når ugens dont er nogenlunde veloverstået. Konceptet First Friday har set dagens lys ved hvad der skulle have været en lille sammenkomst hos initiativtagerne, softwarefirmaet OK1 i Københavns nordvestkvarter. Men rygtet var løbet meget stærkere end bagmændene havde turdet håbe på, eller også er behovet bare massivt tilstede. Faktum er, at der var godt fyldt op i kantinen, livlig konverseren og ikke det der minder om sceneskræk hos de over 50 fremmødte. Der blev med andre ord pitchet forretningsideer med stor iver – lige fra facebook-koncepter til fancy papirpublikationer. Hver pitcher havde tre minutter og tre slides til rådighed, inden for hvilke der skulle redegøres for forretningsideen og for, hvad man søgte. Men man behøver ikke pitche, for at være med: ”Det vigtige er, at man efterspørger noget. Hele pointen er, at vi er iværksættere selv, og ved hvad det vil sige at være alene og mangle noget eller nogen,” siger Alex Farcet fra Startupbootcamp, der er medarrangør af First Friday. Den tanke vandt som sagt genklang. ”Vi var helt klart overrasket over, hvor mange der kom. Det var en super succes, og de fleste har givet rigtig meget ros til konceptet og tankerne bag,” siger Sune Pedersen fra OK1, der ikke er tvivl om, at konceptet fortsætter, næste gang selvfølgelig første fredag i februar. Der vil blive udviklet lidt på formen, men Sune Pedersen og Alex Farcet er enige om, at det ikke skal være for formelt. ”Man kan også kunne bruge det til at teste sin pitch. Det kan vi alle blive bedre til,” lyder det. First Friday afholdes – som navnet antyder – hver først fredag i måneden. Læs mere på www.ok1.dk/first_friday

Kontakt

Jesper H. Andersen

Del indlægget

facebook icon Linkedin icon email icon

Bliv gratis medlem i dag