13. January , 2010

Hvordan kan investor få 25 pct. af mit enkeltmandsfirma?

Jeg er indehaver er et personlig ejet firma, der driver en webshop. Jeg har brug for penge til at udvide lageret og markedsføre firmaet, og da banken ikke vil låne mig pengene, har jeg i stedet fundet en investor – en nær bekendt – som gerne vil investere i mit firma. Han betinger sig dog, at han får en ejerandel på 25 pct. af firmaet. Men kan jeg give ham det, når der er tale om en enkeltmandsvirksomhed, eller er jeg nødt til at omdanne firmaet til et ApS?     Det kan også gøres i form af et I/S, hvilket er to eller flere personer der personligt driver virksomhed sammen. Der bør i givet fald oprettes en Interessentskabskontrakt hvori de indbyrdes forhold reguleres, og der skal under alle omstændigheder ske en ændring i hans cvr-nr. hvis han får en medejer. Der er også muligheder for andre former for selskaber, men det kræver et møde at drøfte disse – det mest gængse er I/S eller ApS, sidstnævnte har den fordel at man ikke hæfter personligt.

Advokat Kent Krag, ADVODAN Horsens, kk@horsens.advodan.dk, 75621644.  

Del indlægget

facebook icon Linkedin icon email icon

Bliv gratis medlem i dag