27. October , 2009

Problemer med overvægt?

De fleste af os kender problemet: Man står i lufthavnen, kufferten bliver vejet og fundet for tung. Man kan enten gøre forsøg på at stoppe flere ting i håndbagagen, efterlade sine dyrebare souvenirs eller betale, hvad overvægten koster. Alle alternativer er lige irriterende, og derfor har tre handelsskoleelever fra Haderslev nu opfundet en kuffert med indbygget digitalvægt.
“Vægten fungerer sådan, at når man løfter kufferten i håndtaget, kan man på et lille display se, hvor mange kilo kufferten indholder,” siger Alice Paulsen, der sammen med Tine Olesen og Stefanie Nielsen har udviklet to prototyper af kufferten i regi af deres virksomhed Unit-Q.
“Vi havde idéen og begyndte så at købe forskellige vægte og skille dem ad for at se, hvordan de virker. På den måde har vi nu fundet frem til den optimale løsning,” siger Alice Paulsen og fortæller, at Unit-Q har indledt et samarbejde med kuffertproducenten Delsey.
“Vi ringede egentlig rundt for at høre, om der var nogen producenter som ville sponsorere et par kufferter. Men Delsey blev så interesserede, da de hørte om vores projekt, at de blandt andet har hjulpet os med informationer om kuffertmarkedet,” siger Alice Paulsen. Unit-Q’s overvejelser går nu på, hvordan samarbejdet med Delsey skal se ud fremover.
“En af de ting vi skal beslutte er, om Delsey skal have eneret som producent, eller om det skal være tilgængeligt for andre kuffertproducenter også. Vi regner med at få afklaret det videre forløb hen sommeren – men lige nu har vi alle tre eksamener at koncentrere os om,” slutter Alice Paulsen. www.unitq.dk

Del indlægget

facebook icon Linkedin icon email icon

Bliv gratis medlem i dag