27 . October , 2009

FRI FERIE -planlægning

“Folk er tit skeptiske, når noget er gratis. Men produktet behøver jo ikke være dårligt, blot fordi man ikke skal betale for det,” siger Christian Mørch. Sammen med Henrik Behrend og Timm Larsen har han udviklet Ferie-Plan, som er en webbaseret software til ferieplanlægning i virksomheder. Fidusen ved systemet er, at medarbejderne kan sidde med ægtefællen hjemme i sofaen og taste ferieønsker ind, og så med det samme få besked om, hvorvidt det er muligt at få ønskerne opfyldt. På samme måde får den ferieansvarlige løbende opdateringer om medarbejdernes ferieønsker. Og så er systemet oven i købet gratis. “Når et produkt er gratis, følger der ofte alt muligt andet med i form af reklamer. Så det kan være med god grund, at folk tænker sig om en ekstra gang. Men der følger ikke noget skjult med vores produkt,” siger Christian Mørch og fortæller, at brugerne ofte starter med at indføre Ferie-Plan i én afdeling, for at teste om der er en hage ved systemet, når nu det er gratis. “Programmet er opbygget i moduler. Grundmodulet Ferie-Plan er gratis, men de ekstramoduler, som vi arbejder på at udvikle, vil koste lidt, hvis virksomheden ønsker at anvende dem,” siger Christian Mørch og forklarer, hvorfor trioen har valgt at levere systemet gratis: “Vi er alle tre faglærte datafagteknikere og har udviklet systemet efter arbejdstid gennem de sidste to år. Så ud over arbejdstimerne er den største omkostning for os faktisk serveren, som står i et hosting center,” siger han. Mere end 60 virksomheder har taget Ferie-Plan i brug og tilbagemeldingerne er meget positive. “Vi har helt sikkert ambitioner om at tjene penge på idéen, men i første omgang har det været vigtigt for os at gå langsomt frem. Vi har overvejet at tage en investor ind, og der har også været folk, som gerne vil kaste penge i projektet. Men det betyder meget for os, at vi selv kan tage beslutningerne, så derfor har vi indtil videre valgt investorerne fra. Den mulighed havde vi selvfølgelig ikke haft, hvis vi havde lånt flere millioner til at starte virksomheden op,” slutter Christian Mørch. (ifs) www.ferie-plan.dk

Kontakt

Iben F. Skjaerlund

Del indlægget

facebook icon Linkedin icon email icon

Bliv gratis medlem i dag