21 . April , 2009

Netværk som udviklingsstrategi

Virksomheden Daintel har været med i VVI-netværket siden starten og brugt netværket aktivt. Daintel udvikler software til healthcare sektoren. Produktporteføljen CIS (Critical Information System) er baseret på data-mining and business intelligence (BI) principper. Daintel har et godt greb om markedet og har desuden modtaget en sølvmedalje i konkurrencen Edison Prisen 2007 som lovende dansk it-virksomhed. Virksomhedens succes skyldes bl.a. fokus på værdiskabelse og Daintel arbejder med internationalisering som vækstparameter. Virksomheden er etableret i 2004 og har 11 ansatte – heraf 7 it-udviklere i Ukraine. Netværk som udviklingsstrategi Patrick Hulsen, som er partner i Daintel fortæller: ”Erfaring har vist mig, hvor vigtigt det er at bygge netværk og bruge tid på at finde de rigtige forbindelser. Det er en meget vigtig del af en udviklingsstrategi, for iværksætteren er ofte overset som nystartet virksomhed. Det tager tid, men det kan også være sjovt, udfordrende og udbytterigt. Derfor er jeg med i flere netværk, men jeg bruger flest ressourcer på dem, der giver mest værdi til virksomheden. Jeg synes, man med fordel kan shoppe rundt for at finde det afkast, der giver det niveau, man har brug for. Og VVI har et niveau, der passer godt til vores nuværende forretning.” ”Min mavefornemmelse sagde mig, at VVI’s positionering som et elitenetværk var professionelt med gode erfaringer. Og det var præcis, hvad jeg gik efter. De workshops, jeg har deltaget i, er korte, fokuserende og værdibringende. Og en god platform til udveksling af ideer og erfaringer.” Helikopteren kom højere op Patrick Hulsen deltager i VVI’s seneste initiativ, Ledelsakademiet, som løber parallelt med netværkets øvrige aktiviteter. Det er et et-årigt individuelt coaching-forløb, hvor der arbejdes med den enkeltes kompetencer. Forløbet blev skudt i gang i maj ved en tre-dages workshop på Hven. ”Selvom jeg var meget skeptisk inden vi tog til Hven, var det en positiv overraskelse. Det hjalp mig at komme ud af det daglige arbejde og bruge tid på at tænke strategisk og fokuseret. Jeg troede egentlig, at jeg gjorde det i forvejen. Men det var først i løbet af opholdet og gennem sparring med de andre deltagere, at jeg fandt ud af, at min ’helikopter’ ikke var højt nok oppe, selvom ambitionerne ikke fejlede noget. Jeg fik ganske enkelt bekræftet, at jeg kunne handle på et helt andet – og meget højere niveau.  Det er vigtig at tvinge sig ud af den daglige travlhed for at revurdere sin langsigtede strategi løbende,” slutter Patrick Hulsen.   

Kontakt

Susanne Kaufmann

Del indlægget

facebook icon Linkedin icon email icon

Bliv gratis medlem i dag