17 . April , 2009

Må jeg bruge tekst og billeder fra andres hjemmesider?

Er det tilladt at kopiere billeder og tekst fra en hjemmeside og så bruge det i sit eget markedsføringsmateriale? Eller med andre ord: Er der nogen, der har ophavsret på billeder og tekst, når det ligger på en hjemmeside?Simone L. Andersen

  Nej, det er ikke tilladt. Hvis man skriver en tekst eller tager et fotografi, har man automatisk ophavsretten til materialet. Ophavsmandens beskyttelse udløber først typisk 70 år efter ophavsmandens død. Det er dog tilladt at kopiere værket til eget privat brug, men ikke til markedsføringsbrug.     Hvis du finder et fotografi eller en tekst, som du gerne vil bruge, kan du rette henvendelse til personen, der har skrevet teksten eller taget fotografiet og spørge om tilladelse til at bruge værket. Visse fotografier er dog frigivet til brug, men det skal undersøges nærmere, før du kopierer fotografiet. Det er tilladt at bruge citater fra andre hjemmesider, hvis det kan belyse eller dokumentere noget du selv skriver. Du skal huske, at citatet skal være ordret, og du skal oplyse, hvem der har skrevet teksten, samt hvor det har været offentliggjort.  

Svar leveret af Ret&Råd - www.retraad.dk

Kontakt

Niels Heldgaard

Del indlægget

facebook icon Linkedin icon email icon

Bliv gratis medlem i dag