14 . April , 2009

International iværksætter ny chef for Venture Cup

Det er de færreste iværksættere, der oplever det som et problem, når det går for godt for deres virksomhed. Men det gjorde den nu 28-årige Tine Thygesen, der netop er tiltrådt som direktør for den landsdækkende forretningsplankonkurrence, Venture Cup. Hun var havnet i Australien på grund af en newzealandsk kæreste, og havde startet et firma, der solgte indretningsprodukter til eventfirmaer.    ”Jeg havde fundet en niche, hvor jeg kunne levere produkterne billigere ved at samarbejde med store leverandører. Hvis man f.eks. skal holde en Gala Dinner med 1.000 gæster, som skal have en oplevelse, skal stedet udsmykkes. Det er en meget større branche i Australien end herhjemme,” fortæller Tine Thygesen.     ”Det gik bedre, end jeg havde regnet med. Det begyndte at gå rigtig stærkt og det var jeg ikke helt parat til, for så kom jeg aldrig tilbage til Danmark. Så da jeg fik to tilbud om at sælge firmaet, slog jeg til,” siger hun.     Med en historie om så usædvanlig målbevidsthed er der tegn i sol og måne på, at Venture Cup har fået sig endnu en slagkraftig direktør til at afløse Torsten Kolind. Sidstnævnte har efter to år i spidsen for organisationen nu fået så meget iværksætteradrenalin i årerne, at han til december hopper på en flyver til intet mindre end iværksætternes mekka, Silicon Valley i USA, hvor han træder ind i et lovende startup-projekt.

Etabler et brand Tine Thygesens dialekt afslører hendes nordjyske opvækst. Efter gymnasiet tog hun til London for at arbejde i finansverdenen inden for private banking, hvor hun fik en grundlæggende uddannelse i bl.a. ultimativ service og kundekontakt.     ”Mange produkter er rimelig ens, så det handler om at etablere et brand, enten via service, eller via de twists, man kan give produktet,” siger Tine Thygesen.     Med sig fra den australske forretningskultur har hun også ting, som hun mener vil kunne bruges i Danmark – f.eks. effektiviteten. ”Ikke at man ikke er effektiv her i Danmark,” skynder hun sig at tilføje,” men de arbejder på en mere amerikansk måde. Der er ikke så langt fra tanke til handling. Når man er iværksætter er man nogle gange nødt til bare at springe ud i det.”     Selv om Tine Thygesen er tiltrådt sin nye stilling for mindre end en uge siden, da vi møder hende i hovedkvarteret på CBS’ Howitzvej-afdeling på Frederiksberg, taler hun allerede som om hun har arbejdet for Venture Cup længe:     ”Vi har udbygget programmet de seneste år. Universiteterne er gode til at give et teoretisk grundlag, og vi kommer så med det mere praktiske. Man mangler tit den sidste bro til erhvervslivet, som at pitche, sælge, og skrive i den stil, som investorer gerne vil læse. Det er noget vi brænder for, og som skal meget mere ind i vores program,” siger hun.     ”Venture Cup har været rigtig god til at hjælpe med at finde venturekapital, men det er også vigtigt, at almindelige studerende også kan få testet en idé og få feedback, selv om de ikke er så klar til at starte op.”

Muligheder lige nu Tine Thygesen oplever ikke finanskrisen som en hindring for iværksættere, der gerne vil i gang.     ”Der er stadig meget rum for at blive iværksætter i Danmark, og der er meget støtte af få til gode ideer. Mange virksomheder starter langsomt op de første to år, hvor de skaber og fintuner konceptet og forretnings-ideen, og der er en fantastisk chance nu til at få ro på mens man gør det. Det er muligt, at det er lettere lige nu, hvor færre starter, og siden jeg startede hos Venture Cup har jeg oplevet en fortsat stor interesse for iværksætteri hos de studerende. Så vi anbefaler, at folk har målet og arbejder videre,” siger hun.     Hendes ambition er at tiltrække flere deltagere til Venture Cup.     ”Vi har ca. 200 hold med lige nu. Det skal være meget større. Mange har ideer, og det behøver ikke kun være universitetsstuderende. Vi skal have styrket Venture Cup-brandet, så folk ved, hvem vi er, og ved, at det ikke behøver være så overvældende at være med. Man kan gøre det helt anonymt, hvis man bare vil have testet en idé.”     Tine Thygesen overtager et godt fundament fra Torsten Kolind:     ”Torsten har gjort fantastisk arbejde, og vi har fantastiske folk rundt omring i landet, så jeg synes jeg har rigtig gode værktøjer til at gøre Venture Cup større. Dem der arbejder her brænder for det, og den motivation finder vi også hos dem, der har ideerne.”

Kontakt

Jesper H. Andersen

Del indlægget

facebook icon Linkedin icon email icon

Bliv gratis medlem i dag