07 . April , 2009

Kan man frit bruge superellipsen?

Kan man frit bruge superellipsen i sit design? Ret beset er superellipsen blot en matematisk formel, der som sådan ikke kan patenteres.? Jan Thomsen

SVAR: Det er rigtigt, at superellipsen er en matematisk formel. En efterligning af superellipsebordet har været prøvet ved domstolene i en sag mellem Frits Hansen eftf. A/S og Ilva. Her fandt retten frem til i 1990, at de solgte ellipseformede bordplader med folie eller melaminbelægning monteret med stålben, der lignede spændben, var forvekslelige med og efterligning af det såkaldte ”Superellipsebord” med spændben, hvorfor Ilva dømtes for overtrædelsen af markedsføringsloven § 1 og ophavsretslovens § 1 og § 2.             Erstatningen blev skønsmæssigt fastsat til kr. 300.000.     Så formen er mao. ikke i sig selv beskyttet. Det er det samlede udtryk, der bliver beskyttet. Du kan læse hele domme ni Ugeskrift for retsvæsen U 1992 909 S.  

Svar leveret af Ret&Råd - www.retraad.dk

Kontakt

Steen Witthoefft

Del indlægget

facebook icon Linkedin icon email icon

Bliv gratis medlem i dag