07 . April , 2009

Iværksættere får virtuelle mentorer hos Morgendagens Heltinder

Er der moms på undervisning? Skal man have en erhvervsforsikring? Hvordan får man navnebeskyttelse? Spørgsmål fra hundredevis af kvindelige iværksættere dukker hver dag op i mailboxene hos netværkets medlemmer, som beredvilligt øser af egne erfaringer. Nu bliver den daglige hjælp-til-selvhjælp suppleret med en gruppe af virtuelle mentorer med stor faglig viden inden for konceptudvikling, økonomi, markedsføring og salg, jura og ledelse.
    ”Kvindelige iværksættere fortæller os, at de ofte føler sig isolerede. De har fået en ide, som de arbejder alene med i starten. Der er masser af strategiske, taktiske og operationelle spørgsmål om banklån, it og markedsføring, som dagligt trænger sig på. Her kommer Morgendagens Heltinders virtuelle netværk virkelig til gavn,” siger Birthe Berger, som er tovholder på projektet og til daglig driver kursusvirksomheden AKTI. I praksis vil mentorordningen fungere ved, at den spørgelystne iværksætter finder den relevante mentor på hjemmesiden for Morgendagens Heltinder og sender sit spørgsmål direkte til hende. Mentoren sender så spørgsmål og svar ud til alle, der er tilmeldt mailinglisten IværksætterKvinder, hvorefter ordet er frit, og alle kan deltage i diskussionen.
    ”Morgendagens Heltinders IværksætterKvinder får nyttige, givtige svar på alskens her-og-nu spørgsmål. Mange har oplevet at få 20 svar i løbet af ti minutter! De kommer videre uden dyre konsulenters hjælp og uden tidskrævende transporttid til møder med meget ringe udbytte,” siger Birthe Berger.

Iværksætterhjælp i system   
Morgendagens Heltinder har efterhånden rundet 1100 medlemmer, og det nye iværksætter-initiativ er en direkte udløber af medlemstilgangen. Morgendagens Heltinder har altid tiltrukket iværksættere, men det nye er, at nu forbliver medlemmerne i netværket, også efter at deres virksomheder er veletablerede. Der er også en del medlemmer, som er ansatte ledere og projektledere. For at netværket kan favne og være relevant for alle, bliver hjælpen til iværksættere derfor sat i et system for sig, som medlemmerne kan melde sig ind og ud af efter behov. IværksætterKvinder er tænkt som et forum, hvor man kan spørge løs om alt uden at bekymre sig om, at mere etablerede heltinder måske har hørt de samme spørgsmål 20 gange tidligere.
Den særlige
heltindekultur
De fleste mentorer er fundet blandt etablerede heltinder, fortæller formand for Morgendagens Heltinder, Sussi Bianco.
    ”Når vi kvinder starter egen virksomhed, har vi som alle andre brug for rollemodeller og vejledning, og vores erfaring er, at der i Morgendagens Heltinder er en særlig kultur for at støtte andre kvinder. Det er vigtigt for os, at mentorerne bærer denne kultur præget af åben vidensdeling, dialog, energi og hjælpsomhed ind i arbejdet med IværksætterKvinder,” siger Sussi Bianco.
    En af mentorerne er kommunikationsrådgiver Hanne Wick, som i 2003 stiftede firmaet Wick Kommunikation, der specialiserer sig i kommunikation på internettet. Hun beskriver sig selv som en type, der altid ser nye forretningsmuligheder omkring sig og altid har en mening om, hvordan en eksisterende forretning kunne gøres bedre.
    ”Jeg kan godt lide at hjælpe andre virksomheder i gang og skabe relationer og synergi. Det er virkelig noget, der tænder mig. Jeg vil gerne dele mine erfaringer med kvinder og mænd, som enten overvejer at gå i gang, eller som lige er startet. At være virtuel mentor  på IværksætterKvinder er en mulighed for at gøre det på en rigtig god måde,” siger Hanne Wick.
    Hun er selv medlem af adskillige netværk og bruger ikke en krone på markedsføring,  men netværker sig til kontrakterne i stedet. Derfor vil hun også som mentor på IværksætterKvinder gøre meget ud af at vise, hvordan man er en god netværker.
    ”Jeg ser mig selv som en rollemodel med et stort ansvar for at vise, hvordan man netværker positivt,” siger hun.

http://www.kirstensparre.dk

Kontakt

Kristen Sparre

Del indlægget

facebook icon Linkedin icon email icon

Bliv gratis medlem i dag