03 . April , 2009

Når forberedelse og muligheder kolliderer

Niels Vagn Pedersen er et levende eksempel på ordsproget: »Luck is where opportunity meets preparation.« Siden den 1. oktober 2006 har han drevet firmaet Sempack, der tilbyder konsulent- og udviklingshjælp i forbindelse med pakning af halvlederkomponenter til hightech virksomheder i den danske og europæiske elektronikindustri. Niels Vagn Pedersen kom fra et job hos Giga, teknologivirksomheden der blev købt af Intel i 2000, og kender derfor alt til produkterne fra sit tidligere arbejde. »Jeg har været dødheldig. Vi fik en nogenlunde fornuftig pakke, da min arbejdsplads blev afviklet. Jeg får en løncheck ind af døren i ti måneder, og en af mine bekendte gjorde mig opmærksom på en iværksætterkonkurrence, hvor man skulle sende sin forretningsplan ind, og hvor jeg vandt en af de tre præmier. Jeg har derfor ikke nogen husleje og er kommet op at køre for en 50-60.000 kr.« Selvom Sempack foreløbig er et enmandsfirma, samarbejdes der med mange forskellige aktører nationalt og internationalt. »Jeg har en leverandør i England, der kan lave hurtige prototyper til mine kunder. Det er en fordel, at det går hurtigt med at se, om kredsløbene fungere, og det er meget besværligt at få lavet prototyper ved de store firmaer,« fortæller han. »Jeg er også i færd med at starte et partnerskab med nogle Intel-folk i Shanghai, som er ved at starte deres eget firma på grund af nogle omstruktureringer i Intel. De har kontaktet mig, og vil gerne fungere som underleverandør.« Fra at have arbejdet i virksomheder med 100.000 medarbejdere på verdensplan ser Niels Vagn Pedersen flere fordele ved den lille virksomhed: »Den ånd, der er i et lille firma, tiltaler mig. Jeg var ikke i tvivl om, hvilken vej jeg skulle gå. At være selvstændig giver også en fleksibilitet i virksomheden, som jeg ønsker at have i forhold til min familie.« Sempack holder til i et lille kontorfællesskab, der gør det lettere at holde arbejde og privatliv adskilt: »Det, at man tager sin taske og går ud af sin dør om morgenen, gør en kolossal forskel. Det er præcis ligeså dejligt at være selvstændig som jeg havde forestillet mig.«

Kontakt

Jesper H. Andersen

Del indlægget

facebook icon Linkedin icon email icon

Bliv gratis medlem i dag