03 . April , 2009

Er registrering af private lovligt?

SPØRGSMÅL // Jeg går med tanker om at starte egen virksomhed. Problemet er, at jeg ikke ved, om min idé er lovlig. Jeg ønsker nemlig at tilbyde en gruppe virksomheder et fælles kunderegister, således at de kan se, hvilke kunder de andre virksomheder har haft problemer med tidligere. Er det lovligt?

SVAR // Der er en del, der har problemer med forståelsen af de her regler. Det skyldes ikke mindst, at reglerne er ændret i år 2000 med helt nye love og med helt nye tilsynsmyndigheder. Ifølge persondataloven (den gamle registerlov) må du kun registrere private data, hvis du får lov af kunden. Det gør du næppe i mange tilfælde, hvis du ønsker at registrere problemkunder. Hvis det er et decideret kreditoplysningsbureau, du ønsker at starte, skal du have Datatilsynets godkendelse og følge nogle ret stramme regler for registreringerne. Datatilsynet er det, der førhen hed Registertilsynet.  

Svar leveret af Ret&Råd - www.retraad.dk

Kontakt

Tom Bramming Christensen

Del indlægget

facebook icon Linkedin icon email icon

Bliv gratis medlem i dag