31. March , 2009

Smsen holder dig rask

Udover at være mange danskeres foretrukne kommunikationsredskab, kan mobilen nu sørge for, at man tager den korrekte dosis medicin til tiden og holder sig inden døre, når pollentallene skyder i vejret. Det er iværksætterfirmaet Invisense, der har lanceret de to initiativer Pollentjenesten og Medicinhuskeren, som er konstrueret til at korrespondere med den enkelte brugers behov. Firmaet blev grundlagt i 2005 af Videnskabsministeriet via Syddansk Innovation, ventureselskabet Spot og Pernille Ingildsen, der tegner virksomheden som direktør. Sidstnævnte er også den daglige leder og tovholder af projektet, og hun beskriver sig selv som lidt af en edderkoppemoder, der holder trådende intakt mellem de forskellige samarbejdspartnere. Nogle opgaver varetager hun selv, andre uddelegeres. Megen af den administrative kompetence indhentes fra Spot, som Pernille Ingildsen beskriver som »en gruppe af forretningsfolk og ingeniører, der arbejder med skabelse af nye virksomheder.« Med Invisense som den første i linien. Derudover benytter Invisense sig af arbejdskraft fra studerende og en stor skov af underleverandører. Uddannelse har Pernille Ingildsen nok af. Hun er uddannet ingeniør i miljø- og regule-ringsteknik og har en Erhvervs-Ph.d. fra Lunds Universitet, Danfoss og DHI. Dette har dog ikke gjort hendes læring mindre. »Man lærer virkelig noget hver eneste dag. Det handler om at få bygget kompetencer til en masse forskellige områder. Jeg spurtede igennem »Principles of Marketing« – grundbogen i, hvordan er det nu, man gør det med marked,« får Pernille Ingildsen sagt i rapt tempo mellem arbejdsopgaver og et barn med kajkage, der ikke kunne komme i daginstitution pga. strejken. »Vi arbejder også med samarbejdspartnere til at få slutproduktet ud til slutbrugere. Der er ekstremt mange kompetencer som jeg bliver nødt til at lære til. Man bli- ver lidt af en tusindkunstner.«

Del indlægget

facebook icon Linkedin icon email icon

Bliv gratis medlem i dag