31. March , 2009

Ny iværksætterhøjskole med vægt på praksis

En weekend på højskole, og så ud i marken, og teste om produktet kan sælges. Det er en central del af konceptet på landets første højskole for iværksættere, der lægger ud med et kursus over tre weekender med start til oktober.
Iværksætterhøjskolen er for erhvervsfolk, der allerede har gode job, men som har fået en idé, de ikke kan realisere i den virksomhed, de er ansat i – eller som måske har fået mulighed for at overtage virksomheden ved et generationsskifte. I løbet af kurset skulle de gerne få viden nok om deres idé og livet som selvstændig til at kunne beslutte, om springet skal tages.
»For os er det vigtigt at give et realistisk billede af livet som ambitiøs iværksætter,« siger virksomhedskonsulent Lau Herborg fra Sønderjylllands ErhvervsCenter, der er en af hovedbagmændene bag højskoleideen.
Det sker blandt andet ved at eksponere kursusdeltagerne for kendte iværksættere som Lars Larsen fra Jysk, Bent Jensen fra Linak, Thomas Bjerrum fra Dansani, C.C. Nielsen fra Micro Matic og René Piper Laursen fra Bianco Footwear – der alle kommer med input til, hvad det kræver at være iværksætter, og hvordan det skal gribes an. Kurset kommer til at foregå på Brandbjerg Højskole, og der vil kun være plads til 20 kursister på hvert forløb. Som udgangspunkt skal iværksætteren have en idé at starte med forud for kurset, og vil så komme igennem faser hvor der arbejdes med idé og forretningsplan, praktiske undersøgelser i marken, træning i personligt salg og præsentationsteknik, værktøjer til prisfastsættelse, og test af egne lederevner. Et halvt år efter kurset kan iværksætterne endvidere få gratis coaching af de regionale erhvervscentres specialister.
 

Del indlægget

facebook icon Linkedin icon email icon

Bliv gratis medlem i dag