18 . March , 2009

Nordjylland vil hjælpe VIP-værksættere

Det har i de seneste år knebet lidt med lysten til at starte nye virksomheder i Nordvestjylland. Det får nu Nordvestjysk Erhvervsråd til at tage initiativ til en »VIP-iværksætterordning«, der skal tilbyde udvalgte iværksættere og små virksomheder en udvidet service. Iværksættere i VIP-ordningen får mulighed for at præsentere sin forretnings-plan for erhvervsrådets forretningsudvalg, for derefter at kunne få en mentor eller et nabolejemål – hvis de kvalificerer til det. »Der er nogle kriterier for udvælgelsen af VIP-iværksætterne. Det skal være vækst- iværksættere, de skal tænke strategisk, de skal basere sig på en eller anden form for ny viden, ny arbejdsmetode, eller lignende, men ikke nødvendigvis højtek-nologi. Det må f.eks. ikke være lokalhandel, der skal som minimum sælges til en anden landsdel i Danmark,« siger direktør Mette Vedel fra Nordvestjysk Erhvervscenter til Iværksætteren. »Vi plejer at sige, at en frisør kan vi ikke hjælpe, men en frisør der vil etablere en kæde af frisørsaloner kan vi godt hjælpe,« uddyber hun, og tilføjer, at det dog er meget få iværksættere, der opfylder alle kriterierne. Penge og bekymringer »Det er startet med, at nogle som selv har været iværksættere har sagt, at havde de bare haft nogle erfarne erhvervsfolk at læne sig op af den gang de startede op. Vi tror, det kan hjælpe iværksætterne med at træffe de rigtige beslutninger, hvilket igen kan spare dem både penge og bekymringer, give dem en bedre start, gøre, at de kan udvikle sig hurtigere og øge antallet af iværksættere, som overlever,« siger Mette Vedel. En del af Erhvervsrådets idégrundlag er at styrke væksten gennem samarbejde og netværk, og det er i denne kontekst, det nye initiativ skal ses. Erhvervsrådet håber at involvere særlig kompetente medarbejdere i de etablerede virksomheder som mentorer i projektet. Et mentorforhold skal vare minimum 12 måneder, og man er allerede tæt på at have fundet det første iværksætter/mentor-par. Projektet vil også forsøge at få virksomheder til at tilbyde iværksættere et ledigt skrivebord eller måske et lille areal til lager og produktion, samt eventuelt hjælp med administrationen og gode råd i dagligdagen om det at drive virksomhed. De to tilbud kan meget vel tænkes kombineret, skriver Erhvervsrådet i deres informationsmateriale. »I første trin vil Nordvestjysk Erhvervsråd hjælpe dem, der allerede er regionen. I andet trin, hvis det bliver en succes, kunne det være, at nogle så det som et godt miljø at starte op i. Men det forudsætter, at erhvervsstrukturen i øvrigt passer til iværksætterne, så det nye initiativ kan ikke gøre det alene. Men det kan gøre mulighederne synlige og attraktive,« siger Mette Vedel.

Kontakt

Jesper H. Andersen

Del indlægget

facebook icon Linkedin icon email icon

Bliv gratis medlem i dag