17 . March , 2009

Penge skal der til når du bliver gammel

Det skal være enklere for selvstændige at spare op til deres alderdom, fastslår skatteminister Svend Erik Hovmand (V). Som det er nu, skal både selvstændige og private, der tegner en privat ratepension, fordele fradagene for indbetalingerne over 10 år. Det betyder, at de årlige indbetalinger i perioden skal være lige store, hvis man skal opnå fuld fradragsret. Som selvstændig kan det være svært at leve op til, hvis krisen kradser et år, og man ikke har mulighed for at sætte det pågældende beløb af. Med skatteministeriets nye forslag skal det være muligt for selvstændige at tegne pensionsordninger, hvor man ikke binder sig til at betale et bestemt beløb hvert år. I de år, hvor indtægten ikke er så høj, vil man kunne nøjes med at indbetale 10 procent af overskuddet fra virksom-heden. Med reglerne i dag ville det medføre en ekstrabeskatning fra de foregående år, som rammer på et tidspunkt, hvor virksomheden i forvejen kæmper med økonomien, og det er meget lidt hensigtsmæssigt.

Kontakt

Susanne Hoeck

Del indlægget

facebook icon Linkedin icon email icon

Bliv gratis medlem i dag